India – Importurile de petrol din Rusia au scăzut pentru prima dată în ultimele nouă luni

23 Aug. 2023, 12:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Aug. 2023, 12:36 // Actual //  Lupu Eduard

Importurile de ţiţei rusesc în India au înregistrat o scădere pentru prima dată în ultimele nouă luni, în timp ce importurile din Arabia Saudită au atins cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, în contextul reducerilor de producţie impuse de alianţa OPEC+, potrivit datelor publicate de surse din industrie şi analizate de Reuters.

India, cel de-al treilea cel mai mare importator de petrol la nivel mondial, a raportat că atât ea, cât şi China, cel mai mare importator global, au redus importurile de ţiţei din Rusia şi Arabia Saudită în luna iulie. Această mișcare a venit în urma creșterii prețurilor ţiţeiului și a deciziilor celor doi mari producători de a diminua producţia și livrările de petrol.

Arabia Saudită a ales să-și reducă producţia cu aproximativ un milion de barili pe zi în perioada iulie-septembrie 2023, în timp ce Rusia a decis să reducă exporturile de ţiţei cu 500,000 de barili pe zi în luna august.

În iulie, importurile totale ale Indiei au scăzut cu 5.2% față de luna iunie, ajungând la 4.4 milioane de barili pe zi. Un factor important a fost și închiderea temporară a unor rafinării pentru lucrări de mentenanță.

Conform datelor, importurile de ţiţei rusesc în India au înregistrat o scădere de 5.7%, ajungând la 1.85 milioane de barili pe zi, în timp ce importurile din Arabia Saudită au înregistrat o scădere semnificativă de 26%, ajungând la 470,000 de barili pe zi.

India importă peste 80% din necesarul său de petrol, ceea ce face să fie sensibilă la orice fluctuații în ceea ce privește furnizorii săi. În luna iulie, Rusia a rămas cel mai important furnizor de petrol al Indiei, urmată de Irak și Arabia Saudită. Aceste schimbări în dinamica importurilor indică impactul deciziilor OPEC+ asupra pieței globale a petrolului și al modului în care acestea pot influența activitățile economice ale țărilor dependente de importurile de petrol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău