Într-un oraș vor fi instalate peste 10 mii de camere video. Cetățenii vor fi urmăriți pentru a combate pandemia

27 Dec. 2021, 12:23
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Dec. 2021, 12:23 // Actual //  MD Bani

În ianuarie 2022, Coreea de Sud va implementa un sistem unic în lume, bazat pe Inteligență Artificială, pentru a identifica rapid cazurile de COVID. Sistemul va folosi recunoașterea facială pentru a stabili dacă o persoană infectată a purtat mască și cu cine a intrat în contact. Proiectul-pilot va fi implementat în Bucheon, Coreea de Sud, un oraș aflat la 25 km de capitala Seul, cu peste 800 de mii de locuitori.

În total vor fi instalate 10.820 camere de supraveghere. Pentru acest proiect, autoritățile din Bucheon vor primi 1,3 milioane dolari.

Așa, în doar câteva minute, poate fi reconstituit traseul unei persoane infectate, se poate verifica dacă a purtat mască sau nu și, în plus, poate fi făcută ușor o listă cu persoanele cu care cel infectat a intrat în contact. Proiectul, pus la punct de Ministerul Științei și Technologiei, are 110 pagini și a ajuns, integral, în posesia jurnaliștilor de la Reuters. Sursa? Un parlamentar care se opune acestei inițiative, care va ușura mult munca celor care fac anchete epidemiologice, dar va ciunti serios intimitatea cetățenilor.

Un Big Brother anunțat ca fiind cu scop exclusiv sanitar, dar a cărui utilizare nu poate garanta nimeni că nu va afecta intimitatea cetățenilor și că, în timp, nu-și poate modifica scopul pentru care a fost creat. Orașul în care va fi implementată tehnologia are peste 800 de mii de locuitori și, în anumite cazuri, stabilirea tuturor contacților unei persoane infectate este aproape imposibilă.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău