Investitorii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk. De ce este acuzat miliardarul care vrea să preia compania

27 Mai 2022, 09:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mai 2022, 09:29 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Investitorii Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk și platforma de socializare pentru gestionarea ofertei de 44 de miliarde de dolari a miliardarului pentru companie, transmite BBC.

Șeful Tesla este învinuit de „comportament greșit”, deoarece „declarațiile sale false și manipularea pieței au creat „haos” la sediul Twitter din San Francisco”.

Acțiunile Twitter sunt cu aproximativ 27% mai mici decât prețul de ofertă de 54,20 USD al domnului Musk.

De asemenea, Musk este acuzat că a beneficiat din punct de vedere financiar prin amânarea dezvăluirii participației sale semnificative în Twitter și a planului său de a deveni membru al consiliului de administrație al companiei.

Unii consideră că,mai multe tweet-uri postate de Musk, care este un utilizator  Twitter cu peste 95 de milioane de urmăritori, au fost „înșelătoare”.

Aceasta a inclus o postare în care Musk a spus că oferta sa de preluare pentru firma de social media a fost suspendată din cauza îndoielilor sale cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Tweet-ul din 13 mai „a constituit un efort de a manipula piața acțiunilor Twitter, deoarece știa despre conturile false”, se spune în proces.

De asemenea, a mai spus că Musk a „dublat” acuzațiile sale patru zile mai târziu, declarând pe Twitter că înțelegerea „nu poate merge mai departe”.

Vineri, Frank Bottini, care este unul dintre avocații care îi reprezintă pe investitorii Twitter, a declarat pentru BBC că procesul a fost intentat deoarece Musk „continuă să disprețuiască compania pe care vrea să o cumpere pentru 44 de miliarde de dolari în efortul de a renegocia prețul de cumpărare”.

„Plângerea pe care am depus-o la San Francisco urmărește să-l tragă la răspundere pe Musk pentru comportamentul său ilegal”, a spus Bottini.

Analiștii au speculat că Musk ar putea căuta modalități de a-și reduce oferta de preluare sau de a renunța la înțelegere. El a postat pe Twitter de mai multe ori că era îngrijorat de numărul de conturi false, sau de boți, pe Twitter.

Un bot este un program software care trimite postări automate și este adesea asociat cu informații greșite pe platformele de social media.

Musk a mai sugerat că ar putea încerca să plătească mai puțin pentru Twitter decât cei 44 de miliarde de dolari conveniți cu consiliul companiei în martie.

Vorbind la o conferință de tehnologie la începutul acestei luni, el a spus că încheierea unei înțelegeri la un preț mai mic „nu este exclusă”.

Acțiunea colectivă propusă a fost depusă săptămâna aceasta la Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul de Nord al Californiei de către investitorul William Heresniak, care a spus că acționează „în numele său și al tuturor celorlalți aflați în situații similare”.

La începutul acestei luni, Twitter a confirmat că doi dintre șefii săi, care conduceau operațiunile sale de consum și venituri, părăseau compania.

Firma a întrerupt, de asemenea, majoritatea angajărilor, cu excepția „rolurilor esențiale pentru afaceri”.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău