iPhone are o setare ascunsă care poate face dispozitivul mai rapid. Cum procedezi

09 Oct. 2023, 11:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Oct. 2023, 11:03 // Actual //  Lupu Eduard

iPhone are o setare ascunsă care te poate ajuta să economisești timp prețios pe măsură ce atingeți ecranul. Pentru a schimba viteza Haptic Touch pe iPhone trebuie să urmezi câțiva paşi.

iPhone este unul dintre cele mai rapide și cele mai bune telefoane de pe piață. Dar există o caracteristică prin care poți să îți faci şi mai rapid. Durata Haptic Touch stabilește timpul necesar între apăsarea lungă a ceva de pe ecranul iPhone-ului și pentru apariția unui meniu.

Dacă ai setat o durată lentă Haptic Touch, va dura mai mult până când lucrurile să apară atunci când le apeși. Deși acest lucru poate fi util pentru persoanele cu probleme de coordonare (încetinirea duratei Haptic Touch reduce riscul de apăsări lungi accidentale), cu toate acestea, poate avea ca rezultat iPhone-ul să se simtă mai lent, potrivit evz.ro.

Accelerează Haptic Touch pe iPhone-ul tău

În trecut, Apple a inclus două setări de viteză pentru Haptic Touch: implicit și lentă. Cu iOS 17 există acum o modalitate de a accelera durata Haptic Touch față de standard.  Pentru a utiliza această funcție, va trebui să ai telefonul actualizat la noul iOS 17 sau o versiune beta.

Dacă setați Haptic Touch la Rapid, iPhone-ul dvs. va reacționa mai repede la gestul de apăsare și menținere. Mai exact, selectează Rapid pentru a seta durata atingerii la cea mai rapidă.

Poți testa viteza după cum doreşti (foto)

Aceasta va simula diferențele dintre cele trei moduri disponibile. Alternativ, dacă dorelti să încetinești din nou lucrurile, trebuie doar să intri înapoi în meniu si să alegi între Implicit sau Încet.

Ajustarea setărilor Haptic Touch

În aplicația Setări, există un test de durată a atingerii. Atingeți și mențineți apăsată imaginea florii pentru a previzualiza setarea curentă Haptic Touch. Sau, dacă citiți acest articol pe un iPhone, atingeți și mențineți apăsat pe acest link pentru a obține o idee despre cât timp durează activarea Haptic Touch.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 17:53 // Actual //  Lupu Eduard

Turcia intenţionează să se bazeze pe poziţia sa geografică şi pe acordul de uniune vamală cu Uniunea Europeană (UE) pentru a atrage investitorii chinezi care vor să aibă acces fără taxe vamale la pieţele europene, aşa cum tocmai a făcut-o recent cu producătorul auto BYD, informează cotidianul Hurriyet Daily News.

Luni, gigantul chinez a semnat un acord cu Ministerul Industriei şi Tehnologiei din Turcia, pentru a face investiţii în această ţară, o decizie care va extinde prezenţa companiei chineze în Europa.

Producătorul auto chinez ar urma să construiască o fabrică în Turcia, cu o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule electrice şi hibride pe an, un Centru de mobilitate, de cercetare şi dezvoltare (R&D), valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de dolari. Producţia ar urma să demareze la finalul lui 2026, iar în Turcia vor fi create 5.000 de locuri de muncă directe.

Noua uzină va da BYD un acces mai uşor pe piaţa din UE, cu care Turcia are un acord de uniune vamală. Acest fapt este cu atât mai important cu cât Uniunea Europeană a majorat tarifele vamale pentru importurile de automobile electrice chineze. Pe lângă tarifele vamale existente pentru vehiculele BYD, de 10%, UE a introdus săptămâna trecută tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru grupul chinez.

Turcia, aflată la răscrucea dintre Europe, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, este în negocieri şi cu alte firme din China, a anunţat săptămâna aceasta ministrul Industriei şi Tehnologiei, Mehmet Fatih Kacir.

„Vrem să transformăm Turcia într-un centru de producţie pentru viitoarea generaţie de vehicule”, a declarat Kacir pentru postul privat de televiziune Haberturk.

Ministrul a scos în evidenţă avantajele ţării, inclusiv calitatea de membru al uniunii vamale a UE şi acordurile comerciale cu 28 de ţări. „Producătorii chinezi vor acces rapid la pieţele internaţionale. Investiţiile în Turcia le ajută să-şi îndeplinească acest obiectiv”, a explicat oficialul de la Ankara.

Începând din anii ’70, Turcia a devenit unul dintre centrele de vârf ale industriei auto globale, marii producători auto, inclusiv Fiat şi Renault, deschizându-şi fabrici în această ţară, urmaţi de alţii ca Ford, Toyota şi Hyundai.

Uzina BYD din Turcia va permite producătorului chinez de vehicule electrice (EV) să eludeze tarifele vamale suplimentare introduse de UE şi să intre pe pieţele din Europa.

Conform noilor reglementări privind subvenţiile, BYD va fi scutit de noile tarife vamale suplimentare de 40% la importurile de autovehicule electrice impuse de Turcia, în încercarea de a încuraja investiţiile şi a proteja cota de piaţă a producătorilor interni. Companiile auto care investesc în ţară sunt exceptate de la aceste tarife.

Cel puţin alţi cinci producători auto din China iau în considerare deschiderea unor fabrici în Turcia, a anunţat agenţia de presă Anadolu.

De asemenea, compania turcă TOGG şi firma chineză Farasis au un parteneriat pentru a produce baterii EV în Turcia.

Ministrul Industriei anunţase că oficialii turci au avut, anul trecut, numeroase întâlniri cu şefi de firme importante din China.

În iunie, ministrul Afacerilor Externe, Hakan Fidan, a vizitat China, şi a încheiat un nou acord bilateral deal, şi a numit ţările „motoarele bogăţiei Asiei”.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a confirmat dorinţa sa de a se alătura Organizaţiei de cooperare de la Shanghai (din care fac parte China, Rusia şi Iranul), unde Turcia este doar un partener.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău