Italia plătește oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta în Sardinia. Care sunt condițiile

26 Sept. 2022, 10:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2022, 10:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Te-ai săturat să locuiești în același oraș și vrei să faci un nou pas în viața ta? Poate că ești în căutarea unei noi oportunități de muncă sau a unui stil de viață diferit sau chiar a unei oportunităti de a evada din viața de zi cu zi? Poate că ideea de a renunța la viața ta actuală pentru a te aventura în ceva nou te sperie, mai ales fără sprijin financiar.

Dar acum Italia oferă posibilitatea de a migra spre frumoasa și însorita insulă Sardinia. Cum ar fi dacă te-ai muta într-un orășel sau sat mic, să-ți găsești un nou loc de muncă și să mai obții și o subvenție de 15.000 de euro?

Dacă vă întrebați de ce Sardinia oferă oamenilor bani să se mute acolo, iată răspunsul. Insula se confruntă cu scăderea numărului populației, pe măsură ce tinerii localnici se mută în străinătate pentru muncă. Populația Italiei îmbătrânește, deoarece vârsta medie a italienilor este acum de 45,7 ani, o cifră estimată să crească la 50,7 ani până în 2050. Și problema este deosebit de gravă în zonele rurale ale țării și în locuri precum Sardinia, scrie traveller365.com.

Astfel, potrivit președintelui Sardiniei, Cristian Solinas, prin acordarea sumei de 15.000 de euro, aceștia încearcă să dea un stimulent tinerilor să se stabilească pe insulă sau să rămână acolo definitiv și să-și construiască familia.

Pentru a fi eligibil pentru subvenția guvernamentală italiană, trebuie mai întâi să vă mutați într-o municipalitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3.000 de persoane și, de asemenea, trebuie să utilizați suma grantului pentru a cumpăra sau a renova o casă. Totuși, rețineți că grantul nu poate depăși jumătate din costul total al locuinței sau al renovării. O altă condiție pentru a primi această sumă este să vă înregistrați pentru reședința permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Deși există mai multe condiții și criterii pentru a primi banii grantului, este totuși un bun prilej de a îndrăzni o schimbare în viața ta, de a trăi pe încântătoarea insulă italiană cu plajele sale de nisip și apele turcoaz.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău