Italia plătește oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta în Sardinia. Care sunt condițiile

26 Sept. 2022, 10:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2022, 10:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Te-ai săturat să locuiești în același oraș și vrei să faci un nou pas în viața ta? Poate că ești în căutarea unei noi oportunități de muncă sau a unui stil de viață diferit sau chiar a unei oportunităti de a evada din viața de zi cu zi? Poate că ideea de a renunța la viața ta actuală pentru a te aventura în ceva nou te sperie, mai ales fără sprijin financiar.

Dar acum Italia oferă posibilitatea de a migra spre frumoasa și însorita insulă Sardinia. Cum ar fi dacă te-ai muta într-un orășel sau sat mic, să-ți găsești un nou loc de muncă și să mai obții și o subvenție de 15.000 de euro?

Dacă vă întrebați de ce Sardinia oferă oamenilor bani să se mute acolo, iată răspunsul. Insula se confruntă cu scăderea numărului populației, pe măsură ce tinerii localnici se mută în străinătate pentru muncă. Populația Italiei îmbătrânește, deoarece vârsta medie a italienilor este acum de 45,7 ani, o cifră estimată să crească la 50,7 ani până în 2050. Și problema este deosebit de gravă în zonele rurale ale țării și în locuri precum Sardinia, scrie traveller365.com.

Astfel, potrivit președintelui Sardiniei, Cristian Solinas, prin acordarea sumei de 15.000 de euro, aceștia încearcă să dea un stimulent tinerilor să se stabilească pe insulă sau să rămână acolo definitiv și să-și construiască familia.

Pentru a fi eligibil pentru subvenția guvernamentală italiană, trebuie mai întâi să vă mutați într-o municipalitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3.000 de persoane și, de asemenea, trebuie să utilizați suma grantului pentru a cumpăra sau a renova o casă. Totuși, rețineți că grantul nu poate depăși jumătate din costul total al locuinței sau al renovării. O altă condiție pentru a primi această sumă este să vă înregistrați pentru reședința permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Deși există mai multe condiții și criterii pentru a primi banii grantului, este totuși un bun prilej de a îndrăzni o schimbare în viața ta, de a trăi pe încântătoarea insulă italiană cu plajele sale de nisip și apele turcoaz.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău