iute Moldova, Partener General al Ecomaratonului de la Fetești: Sportul, o formă de autodeterminare

20 Iun. 2024, 10:04
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Iun. 2024, 10:04 // Actual //  bani.md

Libertatea economică a persoanei este strâns legată de capacitatea sa de a se menține și a-și îmbunătăți sănătatea, iar practicarea sportului joacă un rol esențial în această ecuație. Este un adevăr simplu pe care compania iute Moldova îl conștientizează și îl practică de mult timp. Astfel, și 2024 devine pentru iute Moldova nu doar un an al educației financiare, ci și an al sporturilor.

Sergiu Sobuleac, CEO iute Moldova afirmă că libertatea economică, pe care, de altfel, compania pe care o conduce are misiunea de a o oferi, trebuie susținută și de libertatea conferită fiecărei persoane de un corp sănătos, capabil să facă față provocărilor acestui secol al vitezelor.

„Este foarte important să știi să-ți gestionezi resursele financiare, să faci alegeri economice în mod independent, să ai capacitatea de a identifica parteneri de încredere în afaceri, să te bizui pe calcule pertinente atunci când decizi să iei un credit sau să investești,  etc. Și tocmai pentru a-ți permite să te bucuri cu adevărat de aceste calități și de tot ceea ce ai obținut în viață este nevoie să-ți păstrezi sănătatea, să practici sportul, care, de altfel, este și o formă de autodeterminare și de exprimare a identității individuale” – spune Sergiu Sobuleac. 

Compania iute Moldova a susținut mereu diverse genuri de sport practicate în Republica Moldova. Pe parcursul anilor iute s-a angajat în calitate de partener general în sprijinul Maratonului Internațional la Cupa Europeană de Triatlon, care s-a desfășurat la Chișinău și a competițiilor sportive organizate de Federația de Motocross din Republica Moldova. Mai mult decât atât, compania a susținut repetat tineri talentați de mare perspectivă pentru sportul național.  

Tocmai de aceea, este firesc faptul că iute Moldova și-a anunțat sprijinul în calitate de partener general pentru Ecomaratonul de la Fetești, ediția căruia în această vară va fi cu totul deosebită, fiind organizată în aceeași zi cu Hramul satului. De altfel, câțiva angajați ai companiei se și pregătesc de zor să participe la maratoanele pe trei distanțe (12, 24 și 42 km) care se vor desfășura duminică, 23 iunie, pe trasee uimitoare din rezervația situată în cele mai pitorești zone ale raionului Edineț. În ajun, doritorii de a participa la maratoane se pot instala într-un  camping organizat anticipat, bucurându-se de  drumeții și plimbări cu bicicleta, precum și de diverse delicii gastronomice la târgul de bucate tradiționale. De altfel, în una din locațiile iconice ale Feteștilor va fi organizată și o cursă a copiilor. 

De asemenea, iute Moldova se va alătura în calitate de partener general primei ediții a evenimentului Cheese Run, care se va desfășura pe 21 iulie, precum și, la 14 septembrie, Maratonului Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi. 

Despre iute Moldova: Compania iute Moldova este parte a iute Group, companie Fintech Estoniană, prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. iute Moldova, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate cardless, precum și posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Strategia reputațională și de suport clienți iute Moldova a fost și rămâne a fi concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite, cea mai rapidă metodă de creditare în condiții personalizate fiind aplicația mobilă Myiute. Dincolo de activitățile de finanțare, iute Moldova este implicată activ în dezvoltarea comunității prin activități de caritate și suport civic. 

Realitatea Live

27 Sept. 2024, 16:25
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2024, 16:25 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Liderul de anul trecut, Gazprom, cea mai mare companie de gaze din Rusia, nu doar că și-a pierdut poziția de frunte în 2024, dar nici măcar nu a reușit să intre în primele 100 de companii. Pentru prima dată în 25 de ani, Gazprom a încheiat anul 2023 cu o pierdere de 629 de miliarde de ruble, în contrast cu profitul de 1,23 trilioane de ruble obținut cu un an înainte. Conform unui raport intern destinat conducerii companiei, se estimează că exporturile de gaze nu vor reveni la nivelurile anterioare în următorii zece ani, iar până în 2035, volumul exporturilor va fi în medie de doar 50-75 miliarde de metri cubi pe an, aproximativ o treime din volumul de dinaintea invaziei Rusiei în Ucraina.

Principala cauză a pierderilor Gazprom a fost scăderea drastică a producției de gaze și a livrărilor către Europa, cauzată de sancțiunile impuse Rusiei în urma atacului asupra Ucrainei. În 2023, producția de gaze a companiei s-a redus la 404 miliarde de metri cubi, cel mai mic nivel din 1990. Exporturile au atins doar 69 de miliarde de metri cubi, cel mai scăzut nivel din 1985. Către Europa au fost livrate doar 28 de miliarde de metri cubi de gaze, echivalentul nivelurilor de la sfârșitul anilor 1970. Cota Gazprom pe piața europeană s-a redus de trei ori, de la 45% la 15%.

În contextul scăderii livrărilor rusești, Azerbaidjanul își crește exporturile de gaze către Europa, înlocuind Rusia pe o piață unde aceasta a dominat timp de aproape jumătate de secol. Începând cu 1 august, gazele din câmpul Shah Deniz din Marea Caspică au început să fie livrate în Slovenia. Anterior, Azerbaidjanul a început să livreze gaze către Italia, Grecia, Bulgaria, România, Ungaria și Serbia. În plus, Azerbaidjanul exportă gaze în Georgia și Turcia. În 2024, doar Ungaria, Slovacia și Austria vor mai primi gaze rusești prin conducte.

Pe 13 septembrie, s-a anunțat că unul dintre ultimii clienți majori ai Gazprom din Uniunea Europeană, compania austriacă Wien Energy GmbH, va înceta complet achizițiile de gaze rusești începând cu 2025. Compania, care furnizează energie pentru peste 2 milioane de consumatori din Viena și împrejurimi, a încheiat contracte pentru livrări de gaze din Africa de Nord, Marea Nordului și pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (GNL), acoperind astfel 12% din necesarul Austriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău