Joburi de viitor: (69) Bio-jacker

11 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
11 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

Bio-jackerii vor lucra în echipe și vor avea nevoie să colaboreze cu alții, cum ar fi antrenori genetici și lucrători medicali.

Bio-jacker: Responsabilități/Atribuții

Bio-jackers sunt ingineri genetici care au grijă de editarea precisă a genomului plantelor și animalelor, inclusiv a oamenilor. În funcție de domeniul lor specializat de expertiză, Bio-jackers de plante pot manipula tiparele de creștere și aspectul plantei, împreună cu profilurile nutriționale ale
fructelor și legumelor.
Bio-jackers-urile umane modifică structura genetică a oamenilor, pentru a stabili tiparele genetice care cauzează tulburări și boli, iar în unele pentru a-și schimba aspectul și/sau abilitățile fizice. Munca Bio-jackerilor trebuie să fie verificată temeinic și certificată pentru impactul potențial asupra diversității genetice și sănătatea gazdei.
Bio-jackers vor face analize genetice complexe pentru identificarea potențialului genetic și modificările care pot rezolva problemele potențiale sau să îndeplinească alte nevoi și apoi să întreprindă editarea genomului folosind plasmide pentru transfectare în celulele țintă.

Bio-jacker: Abilități

Bio-jackerii vor avea nevoie de cunoștințe aprofundate a geneticii, a proceselor genetice inginerice, a eredității genomului și a rezultatelor acestor proceduri.
Bio-jackerii vor lucra în echipe și vor avea nevoie să colaboreze cu alții, cum ar fi antrenori genetici și lucrători medicali. Ei vor avea  nevoie și de formare în bioetică avansată și practica diversității genetice.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 16:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 16:04 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Există o mulțime de superiahturi extrem de luxoase acolo și nu este de mirare că așteptările continuă să crească, cu caracteristici și mai ciudate care ne fac să ne minunăm de posibilitățile de astăzi. Una dintre cele mai interesante idei vine de la o companie de producție vizuală olandeză și un antreprenor german, care doresc să transforme un vechi portavion într-un mega-iaht super-premium.

Suntem obișnuiți să vedem portavioane în modul lor gata de luptă, cu avioane de luptă acerbe care așteaptă pe punte. Dacă, în loc de asta, am vedea o imagine complet diferită? Nu doar unul cu aspect liniștit, care invită pasagerii pentru relaxare totală și indulgență pură, ci și mai îndrăzneț de atât.

Olandezul Mitsi Studio a creat un concept extrem de mare – Noah Twins Carrier nu ar fi doar primul portavion din lume transformat într-un iaht, ci ar fi construit cu punți interschimbabile, chiar dintr-o fantezie asemănătoare unui film. După cum spune Studio, designul ar fi ca un cuțit elvețian, cu posibilitatea de a schimba între o pistă de aterizare și un teren de golf. Da, o bandă de aterizare ar mai fi acolo, dar pentru un elicopter și aerotaxi în loc de avioane de luptă. Și terenul de golf cu nouă găuri s-ar putea transforma și într-o pârtie de ski cu zăpadă artificială, pentru că de ce nu?

Proiectul ambițios nu este nou, dar recent s-a apropiat de a deveni realitate. Zenger relatează că Udo Stern, un antreprenor german care face parte, de asemenea, dintr-un proiect numit Inițiativa Düsseldorf, lucrează la obținerea investitorilor în proiect să își unească forțele și să cumpere un fost portavion care ar putea aduce la viață conceptul Noah Twins.

Numit Foch, acest venerabil portavion a servit în Marina franceză, din 1963 până în 2000. Al doilea din clasa Clemenceau, această navă de război are o lungime impresionantă de 165,5 metri și o lățime de 29,5 metri, ceea ce ar face este ideal pentru acest imens proiect inovator. După 2000, a fost achiziționat de Brazilia și redenumit Sao Paolo, înainte de a fi dezafectat aproape 10 ani mai târziu. Se pare că a fost achiziționat recent de o companie turcă și riscă să fie demontat.

Va reuși Foch să fie salvat și să înceapă o a doua viață, ca un iaht ultra-luxos? Este incert încă. Dar ideea de a reface navele de război și de a le oferi o nouă întrebuințare este cu siguranță una care ar trebui să decoleze.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală