Turismul în 2020. Din ce țări au venit cei mai mulți turiști în Republica Moldova

11 Mart. 2021, 05:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
11 Mart. 2021, 05:30 // Au Bani //  Fetco Veronica
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2020, agențiile de turism din Republica Moldova și turoperatorii au acordat servicii turistice la 124,5 mii de turiști și excursioniști. În anul 2020, numărul de turiști a scăzut cu 252,1 mii de vizitatori.

Din numărul total de turiști, 6 950 au fost turiști străini și 74 708 au fost turiști rezidenți din Republica Moldova.

Din numărul total de turiști și excursioniști străini care au vizitat Republica Moldova în anul 2020 și au beneficiat de serviciile agențiilor de turism și a turoperatorilor, 95,1% au sosit în scopuri de odihnă, recreere și agrement, 3,4% – de afaceri și profesionale și 1,4% – de tratament.

În anul 2020, cei mulți turiști care au vizitat țara noastră au sosit din:

  1. România (73,4%);
  2. Ucraina (14,9%);
  3. Federația Rusă (3,1%);
  4. Turcia (1,6%);
  5. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (1,1%).

În 2020, încasările agențiilor de turism și turoperatorilor din activitatea turistică au scăzut și au însumat 782,8 milioane lei. Cea mai mare scădere a încasărilor se observă în turismul emițător – cu 1573,2 milioane lei mai puțin (-68,6%) comparativ cu anul 2019 și turismul receptor – cu 75,1 milioane lei mai puțin (-91,1%).

Realitatea Live

02 Feb. 2023, 12:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Feb. 2023, 12:16 // Actual //  Lupu Eduard

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, cunoscut pentru acuzațiile false lansate pe bandă rulantă și propaganda anti-occidentală, a susținut într-un interviu pentru televiziunea publică rusă că ”Occidentul vrea să transforme Republica Moldova în următoare Ucraină”.

”Este avută acum în vedere R. Moldova pentru acest rol”, a susţinut Lavrov într-un interviu pentru televiziunea publică rusă Rossia-24 şi pentru agenţia oficială RIA Novosti.

Reamintim că justificarea Rusiei pentru invadarea Ucrainei este o presupusă provocare din partea Occidentului. În realitatea, Rusia a început invazia Ucrainei încă din 2014, când a anexat ilegal Crimea și a cucerit teritoriile estice.

Lavrov a mai spus că preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ”este nerăbdătoare să intre în NATO. Ea are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România şi, în general, este dispusă la orice”, a afirmat Lavrov.

Rusia controlează de facto regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde menține mii de soldați și depozite de armament.

Maia Sandu s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea unei victorii a Ucrainei asupra Rusiei şi a declarat că, în caz contrar, ”toţi vor fi în pericol”. Luna trecută, preşedinta Republicii Moldova a afirmat că ”trebuie să oprim Rusia şi să ajutăm Ucraina să câştige războiul”.

O altă ţară din spaţiul postsovietic pe care, potrivit lui Lavrov, Occidentul intenţionează să o folosească împotriva Rusiei este Georgia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău