Joburi de viitor: (97) Sportsperson of the Future

17 Apr. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În timp ce sporturile robotizate vor fi populare, sporturile tradiționale bazate pe oameni vor continua să existe în viitor.

Sportsperson of the Future: Responsabilități 

Ca și în epocile anterioare, sportivii se vor antrena din greu să-și îmbunătățească performanța și sportul va rămâne extrem de competitiv. Progresele tehnologice vor transforma activitățile sportive, suprafețe de pistă și teren de înaltă tehnologie, pantofi cu sărituri maxime și glisare redusă.
Mega-stadioanele vor permite fanilor să urmărească fluxuri personalizate ale jucătorilor lor preferați. Membrii echipei vor fi echipați cu căști minuscule, astfel încât să poată comunica cu antrenorul lor în timpul jocului. Arbitrajul va fi complet computerizat.

Sportsperson of the Future: Abilități 

Fiind sportiv al viitorului, sportivul va avea nvoie să fie în formă, puternic, rapid și flexibil, cu reflexe excelente și cu capacități de luare rapidă a deciziilor. Va avea nevoie de abilități interpersonale pentru a interacționa cu colegii de echipă, antrenorii și fanii. În funcție de sport și de reglementările sale, fiecare sportiv va avea nevoie să cunoască ultimele tendințe în tehnologie pentru domeniul său.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 11:22 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare zi Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică pe pagina de Facebook prețurile afișate la Piața Centrală la fructe, legume, verdeață, dar și legume. Astăzi, prețurile la cireșe și căpșuni au scăzut. De exemplu un kilogram de cireșe poate fi cumpărat și cu 8 lei pentru un kilogram, iar căpșunii cu 15 lei pe kilogram.

De câteva zile au apărut în vânzare și primele caise. Astăzi, un kilogram de caise costă 25 de lei. De asemenea, în vânzare sunt și păstăi, prețul cărora diferă în funcție de sort. Un kilogram de castraveți se vinde cu 8 lei, iar prețul roșiilor variază.