Lucruri pentru care achităm ÎN PLUS. Trebuie să le cunoști

17 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

Prețurile pentru unele bunuri sunt de câteva ori mai mari decât costul acestora. Iată care sunt principalele produse pentru care oferim un preț mai mare.

1. Popcorn în cinema

Ca să îți dai seama cât de mult achiți suplimentar, încearcă doar să compari prețul de la cinema cu prețul unui pachet de popcorn din supermarket.

2. Îmbrăcăminte și încălțăminte de brand scumpe 

Faptul că sunt haine de brand nu înseamnă că sunt neapărat și mai calitative. Atunci când cumperi astfel de haine achiți nu doar pentru haine, dar și pentru nume, publicitate scumpă, închirierea spațiilor comerciale.

3. Alcool și țigări

În majoritatea țărilor, obiceiurile proaste sunt combătute prin creșterea artificială a prețurilor la alcool și țigări. De asemenea, la aceste produse se mai adaugă și accizele.

4. Mâncare „sănătoasă”

Batonul energetic din secțiunea de alimente sănătoase costă mai mult decât omologul său de ciocolată. Deși, dacă citiți cu atenție inscripțiile de pe etichetă, puteți afla că au același conținut caloric și conțin aproximativ aceeași cantitate de grăsimi și carbohidrați.

Situația este similară cu iaurturile cu un conținut ridicat de proteine, pe care scrie cu litere mici că au fost comparate doar cu alte produse ale aceluiași producător.

5. Flori

Prețurile pentru buchete depind nu numai de tipul de flori care sunt folosite în ele. Plătiți pentru lucrarea florarului chiria localului și, bineînțeles, toți acești muguri care se vor ofili în așteptarea cumpărătorului.

 

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău