Lucruri pentru care achităm ÎN PLUS. Trebuie să le cunoști

17 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru unele bunuri sunt de câteva ori mai mari decât costul acestora. Iată care sunt principalele produse pentru care oferim un preț mai mare.

1. Popcorn în cinema

Ca să îți dai seama cât de mult achiți suplimentar, încearcă doar să compari prețul de la cinema cu prețul unui pachet de popcorn din supermarket.

2. Îmbrăcăminte și încălțăminte de brand scumpe 

Faptul că sunt haine de brand nu înseamnă că sunt neapărat și mai calitative. Atunci când cumperi astfel de haine achiți nu doar pentru haine, dar și pentru nume, publicitate scumpă, închirierea spațiilor comerciale.

3. Alcool și țigări

În majoritatea țărilor, obiceiurile proaste sunt combătute prin creșterea artificială a prețurilor la alcool și țigări. De asemenea, la aceste produse se mai adaugă și accizele.

4. Mâncare „sănătoasă”

Batonul energetic din secțiunea de alimente sănătoase costă mai mult decât omologul său de ciocolată. Deși, dacă citiți cu atenție inscripțiile de pe etichetă, puteți afla că au același conținut caloric și conțin aproximativ aceeași cantitate de grăsimi și carbohidrați.

Situația este similară cu iaurturile cu un conținut ridicat de proteine, pe care scrie cu litere mici că au fost comparate doar cu alte produse ale aceluiași producător.

5. Flori

Prețurile pentru buchete depind nu numai de tipul de flori care sunt folosite în ele. Plătiți pentru lucrarea florarului chiria localului și, bineînțeles, toți acești muguri care se vor ofili în așteptarea cumpărătorului.

 

Realitatea Live

28 Mai 2023, 20:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 20:17 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia are un nou stat susținător. Cuba a anunțat că va accepta plata cu ruble rusești în magazinele și restaurantele din țară, în ciuda sancțiunilor colective impuse de țările occidentale.

Trei bănci rusești au decis să-și deschidă filiale locale în Cuba, iar cardurile MIR rusești au început din  să poată fi folosite la bancomatele cubaneze martie 2023. Printre serviciile bancare care au devenit posibile în țara din America Latină se numără retrageri de numerar în ruble, dar și convertirea acestora în peso, moneda locală, potrivit Rio Times Online.

Vestea vine în contextul intențiilor de relansare a relațiilor bilaterale dintre Moscova și Havana, cu posibilitatea deschiderii de legături maritime și portuare directe și oferta făcută de guvernul cubanez Rusiei de a folosi terenul din țară timp de 30 de ani pentru închiriere.

Sistemul de plată rusesc MIR rusesc, care utilizează carduri emise în Rusia, pot fi acceptate la plăți și în Vietnam, Coreea de Nord și în alte țări foste republici sovietice, precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Oseția de Sud și Abhazia.

Rubla nu este departe; de la începutul anului, a pierdut 16% din valoare față de dolar (80,16) și 13% față de euro (86,35). Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe (CEPAL) estimează că economia cubaneză va crește cu 1,5% în 2023, dar rămâne în scădere de la 2,0% în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău