Lucruri pentru care achităm ÎN PLUS. Trebuie să le cunoști

17 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru unele bunuri sunt de câteva ori mai mari decât costul acestora. Iată care sunt principalele produse pentru care oferim un preț mai mare.

1. Popcorn în cinema

Ca să îți dai seama cât de mult achiți suplimentar, încearcă doar să compari prețul de la cinema cu prețul unui pachet de popcorn din supermarket.

2. Îmbrăcăminte și încălțăminte de brand scumpe 

Faptul că sunt haine de brand nu înseamnă că sunt neapărat și mai calitative. Atunci când cumperi astfel de haine achiți nu doar pentru haine, dar și pentru nume, publicitate scumpă, închirierea spațiilor comerciale.

3. Alcool și țigări

În majoritatea țărilor, obiceiurile proaste sunt combătute prin creșterea artificială a prețurilor la alcool și țigări. De asemenea, la aceste produse se mai adaugă și accizele.

4. Mâncare „sănătoasă”

Batonul energetic din secțiunea de alimente sănătoase costă mai mult decât omologul său de ciocolată. Deși, dacă citiți cu atenție inscripțiile de pe etichetă, puteți afla că au același conținut caloric și conțin aproximativ aceeași cantitate de grăsimi și carbohidrați.

Situația este similară cu iaurturile cu un conținut ridicat de proteine, pe care scrie cu litere mici că au fost comparate doar cu alte produse ale aceluiași producător.

5. Flori

Prețurile pentru buchete depind nu numai de tipul de flori care sunt folosite în ele. Plătiți pentru lucrarea florarului chiria localului și, bineînțeles, toți acești muguri care se vor ofili în așteptarea cumpărătorului.

 

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău