Lucruri pentru care achităm ÎN PLUS. Trebuie să le cunoști

17 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru unele bunuri sunt de câteva ori mai mari decât costul acestora. Iată care sunt principalele produse pentru care oferim un preț mai mare.

1. Popcorn în cinema

Ca să îți dai seama cât de mult achiți suplimentar, încearcă doar să compari prețul de la cinema cu prețul unui pachet de popcorn din supermarket.

2. Îmbrăcăminte și încălțăminte de brand scumpe 

Faptul că sunt haine de brand nu înseamnă că sunt neapărat și mai calitative. Atunci când cumperi astfel de haine achiți nu doar pentru haine, dar și pentru nume, publicitate scumpă, închirierea spațiilor comerciale.

3. Alcool și țigări

În majoritatea țărilor, obiceiurile proaste sunt combătute prin creșterea artificială a prețurilor la alcool și țigări. De asemenea, la aceste produse se mai adaugă și accizele.

4. Mâncare „sănătoasă”

Batonul energetic din secțiunea de alimente sănătoase costă mai mult decât omologul său de ciocolată. Deși, dacă citiți cu atenție inscripțiile de pe etichetă, puteți afla că au același conținut caloric și conțin aproximativ aceeași cantitate de grăsimi și carbohidrați.

Situația este similară cu iaurturile cu un conținut ridicat de proteine, pe care scrie cu litere mici că au fost comparate doar cu alte produse ale aceluiași producător.

5. Flori

Prețurile pentru buchete depind nu numai de tipul de flori care sunt folosite în ele. Plătiți pentru lucrarea florarului chiria localului și, bineînțeles, toți acești muguri care se vor ofili în așteptarea cumpărătorului.

 

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 16:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 16:04 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Există o mulțime de superiahturi extrem de luxoase acolo și nu este de mirare că așteptările continuă să crească, cu caracteristici și mai ciudate care ne fac să ne minunăm de posibilitățile de astăzi. Una dintre cele mai interesante idei vine de la o companie de producție vizuală olandeză și un antreprenor german, care doresc să transforme un vechi portavion într-un mega-iaht super-premium.

Suntem obișnuiți să vedem portavioane în modul lor gata de luptă, cu avioane de luptă acerbe care așteaptă pe punte. Dacă, în loc de asta, am vedea o imagine complet diferită? Nu doar unul cu aspect liniștit, care invită pasagerii pentru relaxare totală și indulgență pură, ci și mai îndrăzneț de atât.

Olandezul Mitsi Studio a creat un concept extrem de mare – Noah Twins Carrier nu ar fi doar primul portavion din lume transformat într-un iaht, ci ar fi construit cu punți interschimbabile, chiar dintr-o fantezie asemănătoare unui film. După cum spune Studio, designul ar fi ca un cuțit elvețian, cu posibilitatea de a schimba între o pistă de aterizare și un teren de golf. Da, o bandă de aterizare ar mai fi acolo, dar pentru un elicopter și aerotaxi în loc de avioane de luptă. Și terenul de golf cu nouă găuri s-ar putea transforma și într-o pârtie de ski cu zăpadă artificială, pentru că de ce nu?

Proiectul ambițios nu este nou, dar recent s-a apropiat de a deveni realitate. Zenger relatează că Udo Stern, un antreprenor german care face parte, de asemenea, dintr-un proiect numit Inițiativa Düsseldorf, lucrează la obținerea investitorilor în proiect să își unească forțele și să cumpere un fost portavion care ar putea aduce la viață conceptul Noah Twins.

Numit Foch, acest venerabil portavion a servit în Marina franceză, din 1963 până în 2000. Al doilea din clasa Clemenceau, această navă de război are o lungime impresionantă de 165,5 metri și o lățime de 29,5 metri, ceea ce ar face este ideal pentru acest imens proiect inovator. După 2000, a fost achiziționat de Brazilia și redenumit Sao Paolo, înainte de a fi dezafectat aproape 10 ani mai târziu. Se pare că a fost achiziționat recent de o companie turcă și riscă să fie demontat.

Va reuși Foch să fie salvat și să înceapă o a doua viață, ca un iaht ultra-luxos? Este incert încă. Dar ideea de a reface navele de război și de a le oferi o nouă întrebuințare este cu siguranță una care ar trebui să decoleze.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală