Joburi de viitor: (95) Multisensory Experience Designer

14 Apr. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Apr. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Proiectanții de experiență multisenzorială reunesc realitatea virtuală, tehnologiile haptice și biofeedback / biometrice pentru a crea o bază complet imersivă a jocurilor și activităților de agrement, a campaniilor de marketing și a educației / instruirii.

Multisensory Experience Designer: Responsabilități

Vor lucra în echipe cu specialiști dintre aceste domenii pentru a crea experiențe care nu pot fi distinse de lumea fizică sau, alternativ, care sunt incredibil de diferite de lumea fizică, dar care sunt încă „hiperreale”.
Proiectanții de experiență multisenzorială știu că, deși viziunea și auzul sunt simțurile cele mai dominante, o experiență cu adevărat captivantă trebuie să aibă elemente de atingere și chiar miros pentru a-i aduce viața. Acestea valorifică la maximum implanturile pe care majoritatea oamenilor le au în sistemul lor nervos central pentru a simula anumite elemente ale experienței, precum și lentile oculare implantate și unde ultrasonice pentru atingere.
Designerii de experiență multisenzorială vor fi foarte buni la „vizualizarea” experiențelor pe mai multe simțuri. Folosind mecanisme și instrumente de biofeedback, acestea vor crea experiențe personalizate pentru utilizatori.

Multisensory Experience Designer: Abilități 

Multisensory Experience Designer vor trebui să poată lucra în echipă și va avea nevoie de cunoștințe rezonabile despre tehnologiile haptice, virtuale și biometrice.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală