La MAIB cardurile noi ajung gratuit acasă

22 Iul. 2021, 09:41
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
22 Iul. 2021, 09:41 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pentru că vrem să descoperi o lume bancară nouă cu o multitudine de beneficii te invităm vara aceasta să comanzi un card bancar la orice sucursală Moldova Agroindbank sau prin aplicaţia mobilă MAIBank şi să îl primeşti gratuit la adresa indicată.

Serviciul de livrare gratuită este disponibil pentru toate cardurile din colecţia MAIB emise cu PIN by SMS: Mastercard Gold, Visa Gold, AMEX GREEN, AMEX GOLD, GAMA Start, GAMA Universal, GAMA Premium, VISA Platinum, Mastercard World Elite sau Visa Classic Avanti.

Acum, cu o singură vizită la bancă poţi obţine un card nou. Pentru aceasta:

  1. îţi programezi online vizita prin intermediul aplicaţiei Earlyone, pe care o poţi descărca din:

Play Store

App Store

 

  1.   te prezinţi la bancă o singură dată cu buletinul de identitate, conform programării prealabile;
  2.    perfectezi cererea de emitere a cardului şi bifezi opţiunea de livrare prin curier, indicând adresa convenabilă. Atât!

Dacă ai deja un card şi utilizezi App MAIBank, ai posibilitatea de a solicita eliberarea unui card nou direct din aplicație. E la fel de simplu:

Click 1: Intră în MAIBank, pe ecranul principal găseşte opţiunea: „Deschide un card nou” şi selectează cardul dorit din lista cardurilor disponibile.

Click 2: Alege opţiunea de livrare a cardului prin curier. După ce parcurgi etapa de solicitare a cardului de plată, bifează opţiunea de livrare la domiciliu şi indică adresa la care vrei să-l primeşti.

Îndată ce cardul e gata, Nova Poshta Moldova o să-l aducă în orice localitate din ţară (excepţie localităţile din stânga Nistrului şi mun. Bender). Pentru siguranţa banilor tăi din cont, cardul este livrat inactiv şi fără PIN-cod, pe care îl vei seta de sine stătător la orice bancomat MAIB.

După primirea cardului, instalează în telefon şi activează aplicaţia mobilă, care îţi va deschide drumul către bankingul mobil. Cu App MAIBank ai oricând la îndemână cele mai importante servicii şi produse bancare.

Oferta de livrare gratuită a cardului este valabilă până pe 31 august a.c.

Pentru informaţii suplimentare apelează Contact Center la numărul scurt 1313.

P.

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO