Lucruri care diferențiază turiștii de localnicii de pe o plajă din Grecia

03 Iul. 2021, 11:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
03 Iul. 2021, 11:30 // Au Bani //  MD Bani

Când grecii ajung la plajă în fiecare vară, o fac cu o finețe fără efort. Îi veți vedea savurând soarele și bucurându-se de o zi la plajă la maxim. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să deosebești localnicii de turiști.

Joacă tenis pe plajă

Dacă vedeți doi sau mai mulți oameni pe plajă jucând ceea ce grecii numesc „rachete”, un joc de tenis improvizat pe nisip, ei sunt cu siguranță greci.

Zgomotul mingii care lovește racheta și interjecțiile puternice dintre jucători pot fi iritante pentru cei care se scaldă și doresc să se bucure de soare și mare în liniște.

Joacă table (nard)

A juca unul dintre cele mai vechi jocuri de societate cunoscute la plajă sau la barul de pe plajă din apropiere este o trăsătură grecească. Singurul turist pe care probabil îl găsești jucând table este probabil unul care este învățat de un grec cum să joace jocul.

Comandă cafea fierbinte sau un ceai frappé

Grecii beau cafea la plajă. De fapt, când există un bar la plajă, veți descoperi că pe tot parcursul zilei, grecii vor comanda doar cafea și apă, în special un espresso frappe sau freddo.

Pe măsură ce se apropie seara, ar putea comanda o bere rece sau o altă cafea, dar pe tot parcursul zilei este cafea răcită până la capăt. Pe de altă parte, turiștii comandă adesea băuturi calde la plajă.

Presupunerea că plaja este gratuită

Orice plajă organizată sau cu șezlonguri și umbrele din Grecia va avea o taxă; nu există nicio cale în jurul ei. Dacă există și baruri pe plajă, dușuri sau un restaurant, veți plăti și mai mult pentru a utiliza facilitățile de pe plajă.

De exemplu, utilizarea șezlongurilor sau umbrelelor pe plajele organizate din Grecia costă de obicei în jur de cinci până la șase euro, plus orice cost pentru băuturi sau gustări dacă există un bar pe plajă în apropiere.

Alcool pe plajă

Grecii tind să bea alcool pe plajă mai târziu în timpul zilei. Când observați un scăldător care bea bere dimineața devreme, el / ea este mai probabil un turist.

Acest lucru se întâmplă în principal în stațiunile turistice populare printre tineri. A te îmbăta pe plajă este de fapt ceva care nu este vesel pentru greci, ci mai degrabă bătăi de cap.

Petrec întrega zi în soarele fierbinte grecesc

Umbrelele de pe plajele organizate sunt acolo dintr-un motiv. Trebuie să vă plimbați atunci când vă așezați în puternicul soare grecesc pentru a nu vă arde sau chiar pentru a experimenta accident vascular cerebral.

Mulți turiști își vor mișca scaunele, astfel încât să stea la soare direct pentru întreaga zi pe plajă. Când aveți dubii, aruncați o privire la localnici.

Se așează în lumina soarelui difuză care vine prin umbrelele semi-transparente sau se așează direct la soare, dar numai pentru perioade scurte de timp.

 

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău