Warren Buffett și Charlie Munger: „Am câștigat o grămadă de bani”, dar iată „ce ne-am dorit cu adevărat”

01 Iul. 2021, 17:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Iul. 2021, 17:20 // Au Bani //  MD Bani

Warren Buffett și Charlie Munger sunt prieteni de peste 60 de ani și parteneri de afaceri din 1978. În acest timp, amândoi au devenit miliardari în timp ce transformau Berkshire Hathaway într-un gigant de investiții de 630 miliarde de dolari.

„Am câștigat o grămadă de bani, dar ceea ce ne-am dorit cu adevărat a fost independența”, a declarat Buffett, în vârstă de 90 de ani, pentru Becky Quick de la CNBC într-un interviu difuzat marți.

Buffett a continuat să explice că „independența” pe care el și Munger au căutat-o ​​are de-a face cu libertatea de a alege cu cine se asociază în fiecare zi, indiferent dacă este vorba de afaceri sau de viața lor personală.

„Ceea ce este cu adevărat minunat este că poți face ceea ce vrei să faci în viață și să te asociezi cu cine vrei să te asociezi și amândoi am avut acel spirit până la capăt”, a spus Buffett, numindu-l „unul dintre luxurile vieții. ”

Succesul Berkshire a însemnat că Buffett și Munger au petrecut zeci de ani încercând să aleagă companiile în care investesc și angajații sau partenerii cu care lucrează și au reușit să facă totul în timp ce lucrează îndeaproape unul cu celălalt.

„Este mai bine să te asociezi cu oameni care sunt mai buni decât tine”, a spus Buffett, referindu-se în mod specific la prietenia sa cu Munger.

 

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 12:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 12:20 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovenii au exprimat o gamă largă de nevoi financiare lunare pentru a atinge starea de fericire. 23,6% dintre respondenți, în special pensionarii cu venituri mai reduse, au menționat că le-ar fi suficienți între 5 și 10 mii de lei lunar. Alți 20,3% au menționat că ar avea nevoie de 10-15 mii de lei, în timp ce 18,4% au indicat suma de 15-20 mii de lei, a declarat economistul Veaceslav Ioniță care a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat în luna mai 2024 de către CBS Research, comandat de IDIS „Viitorul”, privind așteptările financiare ale moldovenilor pentru a se considera fericiți.

Potrivit analizei pe diferite categorii demografice, bărbații au menționat că ar avea nevoie de aproximativ 18 mii de lei lunar pentru a fi fericiți, în timp ce femeile au menționat o medie de 14900 de lei lunar, reflectând o diferență de aproximativ 20%. Media națională a cerințelor financiare pentru starea de fericire a fost estimată la 16300 de lei lunar.

Pe categorii de vârstă, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani au menționat cel mai mare nivel de nevoie financiară lunară, aproximativ 18700 de lei, în timp ce cei cu vârste între 30 și 44 de ani au indicat o medie de 20600 de lei lunar.

După locul de trai, respondenții din mediul urban au declarat că ar avea nevoie de aproximativ 19 mii de lei lunar pentru a se simți fericiți, în timp ce cei din mediul rural au menționat o necesitate de aproximativ 14 mii de lei lunar.

În funcție de nivelul de educație, cei cu studii superioare au exprimat cea mai mare așteptare financiară, de aproximativ 20500 de lei lunar, cu aproximativ 30% mai mult față de ceilalți respondenți.

Referitor la nivelul salariilor care ar opri migrația, în 2024, respondenții au indicat că un salariu de aproximativ 17500 de lei lunar i-ar determina să rămână în țară, reflectând o apropiere semnificativă față de așteptările salariale exprimate în 2017, care erau de două ori mai mari decât salariile reale de atunci.

Expertul a subliniat și discrepanțele semnificative între salariile medii în Republica Moldova și în zona euro de-a lungul anilor, arătând o tendință de convergență lentă, dar constantă, a salariilor moldovenești spre nivelurile europene.

În concluzie, sondajul a evidențiat că, deși salariile în Moldova au crescut în ultimii ani, migrația rămâne o problemă majoră, mai ales în rândul tinerilor, indiferent de nivelul salariilor locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău