Warren Buffett și Charlie Munger: „Am câștigat o grămadă de bani”, dar iată „ce ne-am dorit cu adevărat”

01 Iul. 2021, 17:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 17:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Warren Buffett și Charlie Munger sunt prieteni de peste 60 de ani și parteneri de afaceri din 1978. În acest timp, amândoi au devenit miliardari în timp ce transformau Berkshire Hathaway într-un gigant de investiții de 630 miliarde de dolari.

„Am câștigat o grămadă de bani, dar ceea ce ne-am dorit cu adevărat a fost independența”, a declarat Buffett, în vârstă de 90 de ani, pentru Becky Quick de la CNBC într-un interviu difuzat marți.

Buffett a continuat să explice că „independența” pe care el și Munger au căutat-o ​​are de-a face cu libertatea de a alege cu cine se asociază în fiecare zi, indiferent dacă este vorba de afaceri sau de viața lor personală.

„Ceea ce este cu adevărat minunat este că poți face ceea ce vrei să faci în viață și să te asociezi cu cine vrei să te asociezi și amândoi am avut acel spirit până la capăt”, a spus Buffett, numindu-l „unul dintre luxurile vieții. ”

Succesul Berkshire a însemnat că Buffett și Munger au petrecut zeci de ani încercând să aleagă companiile în care investesc și angajații sau partenerii cu care lucrează și au reușit să facă totul în timp ce lucrează îndeaproape unul cu celălalt.

„Este mai bine să te asociezi cu oameni care sunt mai buni decât tine”, a spus Buffett, referindu-se în mod specific la prietenia sa cu Munger.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală