Lumea modei se pregăteşte pentru una dintre cele mai mari achiziţii din istoria recentă

16 Nov. 2022, 17:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Nov. 2022, 17:54 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Estée Lauder se apropie de un acord pentru a cumpăra Tom Ford pentru aproximativ 2,8 miliarde de dolari, învingând concurenţa mai multor persoane interesate de achiziţionarea brandului de modă de lux, a raportat Financial Times.

Tom Ford a intrat în această săptămână în negocieri exclusive cu Estée Lauder, care vinde mărci de cosmetice precum MAC, Clinique şi Aveda, iar o tranzacţie ar putea fi anunţată chiar luni, au spus persoanele respective.

Un acord între cele două mărci ar evidenţia forţa unei pieţe a modei de lux şi a produselor cosmetice care a continuat să reziste în faţa inflaţiei în creştere şi a întreruperilor lanţului de aprovizionare.

Pentru Estée Lauder, cu sediul la New York, achiziţia Tom Ford ar fi cea mai mare şi cea mai recentă dintr-o serie de tranzacţii, printre care se numără preluarea controlului total al grupului canadian de produse de înfrumuseţare Deciem pentru aproximativ 1 miliard de dolari în 2021.

Goldman Sachs a fost angajată pentru a explora o vânzare a Tom Ford la începutul acestui an. Compania a primit interes din partea altor mărci de lux, inclusiv Kering, proprietarul Gucci. Estée Lauder are deja un acord de licenţă de lungă durată pentru produsele de înfrumuseţare şi parfumuri ale Tom Ford, ceea ce ar fi putut complica o tranzacţie cu Kering.

În cadrul afacerii cu Tom Ford, care a fost lansat de creatorul de modă omonim în 2005, Estée Lauder ar urma să achiziţioneze şi afacerea cu îmbrăcăminte, un domeniu în care are relativ puţină experienţă.

Linia de produse de înfrumuseţare a lui Tom Ford a avut rezultate deosebit de bune în China, o piaţă în creştere pentru ambele grupuri. De asemenea, are o afacere destul de profitabilă în domeniul ochelarilor de vedere, pe baza unor acorduri de licenţă cu producătorul de ochelari de soare Marcolin.

Potrivit Wall Street Journal, Kering se află în discuţii avansate pentru a cumpăra Tom Ford pentru aproximativ 3 miliarde de dolari, plasându-se în faţa Estée Lauder. Cu toate acestea, discuţiile cu proprietarul Gucci s-au destrămat deoarece cele două părţi s-au luptat să ajungă la un acord pe mai multe fronturi.

Tom Ford este renumit pentru faptul că a transformat Gucci în anii 1990 dintr-o afacere de familie, într-o putere în lumea modei. El a părăsit Gucci în 2005 pentru a lansa Tom Ford împreună cu Domenico De Sole, pe care l-a angajat la Gucci în 1994.

Deşi Tom Ford a avut succes, afacerea s-a confruntat cu dificultăţi în timpul pandemiei de coronavirus, iar compania a fost nevoită să concedieze o parte semnificativă a forţei sale de muncă.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 15:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 15:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași grăbiți. Unii dintre noi au împodobit deja bradul și au decorat casa, iar unii au lăsat pentru ultima sută de metri. Pe lângă decorațiuni, sunt și alte elemente care aduc atmosfera de sărbătoare în case. De exemplu, mandarinele! Ai simțit și tu aroma? În acest context, am pregătit o listă de produse care sunt nelipsite în perioada Crăciunului și Noului An. De asemenea, vei afla și prețul lor în acest an.

Mandarine

Simți și tu aroma și mandarinelor? Tradiționale, fructele sunt asociate cu sărbătorile de iarnă. Fiind cele mai răspândite citrice, ele nu lipsesc în perioada sărbătorilor magice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

La Piața Centrală, un kilogram de mandarine costă între 30 – 32 de lei.

La Metro, mandarinele sunt mai ieftine și un kilogram costă 28.29 lei.

Vin Spumant

Spumantul, care tradițional se deschide la noaptea dintre ani, nu lipsește nici el de pe mesele de sărbătoare ale moldovenilor. În acest an îți recomandăm să susții producătorii autohtoni: Cricova, Rădăcini, Mileștii Mici, Apriori, Vinăria din Vale, Bostovan, Purcari, I’m Winery, Mimi, etc.

Prețul spumantelor începe de la 30,95 lei și poate ajunge până la 1.319 lei pentru brandurile de lux precum Moet. Găsiți o mare alegere, pentru orice buzunar și gust.

Tort

Știi și tu că sărbătorile mu sunt sărbători fără un desert. De Crăciun și Anul Nou, moldovenii obișnuiesc să cumpere tort. La sigur te gândești și tu la renumitul „Poveste”, sau gama de sărbători de la Dulcinella.

La Dulcinella, prețul la torturile de Anul Nou începe de la 100 de lei pentru un kilogram și ajunge până la 149 de lei.

Prețul pentru torturile de la Franzeluța începe de la 63 de lei și ajunge până la 145 lei.

Bomboane, Ciocolate

Pe lângă tort, mai avem și bomboane, ciocolate, care, de altfel se împart și la cetele de colindători și urători. printre cele mai populare sunt cele de la Bucuria, care oferă un asortiment larg și prețuri accesibile.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău