Vine iarna! Cât îi costă pe șoferi să treacă la anvelopele de iarnă

16 Nov. 2022, 18:02
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Nov. 2022, 18:02 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Suntem în perioada rece a anului și timpul este schimbător, motiv pentru care, poliția îndeamnă șoferii să treacă deja la anvelopele de iarnă. Pentru a-ți ușura lucrul am decis să te ajutăm și am aflat cât costă anvelopele de iarnă, unde le poți cumpăra și cât costă să le schimbi. Anvelope de iarna garantează siguranță, o alunecare minimă și un control mai mare al automobilului.

După cum vă dați bine seama, există o gamă largă de anvelope, air prețurile diferă în funcție de model, producător, automobil și mărime.

De exemplu, pe site-ul anvelope.md veți găsi mai multe tipuri de anvelope, prețul pentru o singură bucată începe de la 570 de lei și poate ajunge până la 1.932 de lei. Așadar, pentru a trece la anvelopele de iarnă va trebui să scoți din buzunar în mediu 4.000 de lei doar pentru procurarea anvelopelor.

O varietate și mai largă de anvelope de iarnă găsiți la autoshina.md. Prețurile încep de la 850 de lei și depășesc 2.000 de lei pentru cele din gama premium, în funcție de producător și automobil.

La catollux.md, prețurile pentru anvelopele de iarnă începe de la 470 de lei și pot depăși 3.000 de lei.

De asemenea, vei avea nevoie de bani să mergi la vulcanizare pentru a schimba anvelopele de vară pe cele de iarnă. Schimbarea a patru anvelope durează circa 30 – 45 de minute. Prețurile diferă în funcție de tipul anvelopelor. Dacă apelezi serviciile autoshina.md, prețurile variază între 250 de lei și pot ajunge până la 990 de lei.

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

„Termoelectrica” S.A. informează că, în perioada 04-14 februarie a.c. se vor efectua lucrări de mentenanță la Blocul energetic nr.1, se arată în mesajul companiei.

La 04.02.2023, ora 00:00, Blocul energetic nr.1 urmează a fi stopat pentru efectuarea lucrărilor, reglementate de normele tehnice.

Fostul deputat Alexandr Slusari susține că Termoelectrica continuă să achite nota de plată pentru netransparența și scheme obscure. Regretabil este că bardac la această întreprindere strategică generează majorarea tarifelor la căldură și prezintă un risc sporit pentru livrarea agentului termic consumătorilor din capitală.

„Din informația mea, în urma avariei de vineri a fost oprit blocul 1 al întreprinderii. Vă amintesc că acest bloc a fost reparat „capital” în 2019 de compania Horuse împreună cu Силовые Машины cu suma de 12,5 mln euro. În 2021 pe acel tender a fost pornit un dosar penal , care pănă în prezent este murat undeva în beciurile Procuraturii”, mai spune Slusari.

Totodată, în pofida unor declarații optimiste ale lui Andrei Spânu, generatorul din blocul 3, defectat în noiembrie 2022, așa și nu a fost repornit și blocul rămâne nefuncțional.

„În general, situația este paradoxală. Blocul 1, chipurile modernizat în 2019, nu funcționează. Blocul 3, reparat recent vara tot de Horuse, este oprit. Lucrează doar blocul 2, licitația de reparație la care a fost anulată în ultima clipă, contrar rezistenței vehemente lui Spânu, care insista asupra contractului cu Horuse/Силовые машины”, mai spune Slusari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău