MAIB – în topul preferințelor de angajare ale absolvenților. Vino și tu în echipa celor MAIBuni!

02 Iul. 2021, 11:09
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
02 Iul. 2021, 11:09 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Moldova Agroindbank este în topul preferințelor de angajare ale absolvenților universitari. Acest lucru o demonstrează statistica internă și cel mai recent studiu național la acest subiect, realizat cu suportul Camerei de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova). Potrivit studiului „Percepția brandului angajatorului și aspirațiile de carieră ale absolvenților din Republica Moldova”, MAIB este considerată de respondenți – studenții absolvenți ai universităților din Republica Moldova – cel mai bun angajator.

În același timp, Moldova Agroindbank este cel mai cunoscut brand de angajator din lista celor 12 propuse studenților spre alegere.

„MAIB este unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Peste 2500 de profesioniști activează la MAIB, iar o bună parte sunt proaspăt absolvenți ai universităților din Moldova. În fiecare an îi primim cu brațele deschide pe tinerii care își doresc să efectueze în cadrul băncii stagiul de practică. Mulți dintre ei aleg să rămână în continuare în echipa noastră, datorită culturii corporative și numeroaselor beneficii de care dispun angajații băncii. Mă bucur să văd pășindu-ne pragul tineri specialiști cu capacități extraordinare, dornici de schimbări și creatori de inițiative și vreau să știe că sunt întotdeauna bineveniți la MAIB”, a menționat Svetlana Bodaci, Director HR.

Studenții aleg MAIB pentru valorile pe care le promovează banca – orientarea către client, transparența, spiritul de echipă, profesionalismul, încrederea, inovația și agilitatea. De asemenea, în cadrul companiei se oferă oportunități de dezvoltare continuă, mediu plăcut de lucru în echipă, apreciere și posibilitatea de a învăța de la cei MAIBuni profesioniști – factori ce au acumulat cele mai mari aprecieri în rândul studenților care intenționează să se angajeze.

„Fiind studentă la specialitatea Matematici Aplicate, mereu mă întrebam: cât de întrebuințate sunt abilitățile și cunoștințele primite la universitate pe piața muncii? Stagiul de practică la MAIB m-a făcut să înțeleg că studiile nu au fost în zadar și aici pot să mă realizez în carieră într-un colectiv prietenos și profesionist”, spune Ina Tabarcea, absolventă a Universității de Stat din Moldova, care în prezent este Analist Calitate Baze de Date în cadrul Departamentului Riscuri.

„Cariera mea profesională a început la Moldova Agroindbank. Am venit în această echipă după absolvirea studiilor în cadrul Centrului de Excelență în Economie și Finanțe, specialitatea Finanțe si Bănci și deja de aproape un an activez în calitate de Operator Ghișeu Bancă, la Sucursala nr.1 din Chișinău. În același timp sunt student la Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Business și Administrarea Afacerilor, cu frecvență redusă.

Sunt foarte mulțumit de jobul pe care îl am. La MAIB avem o echipă veselă și prietenoasă. Mă bucur că am ales să mă alătur acestui colectiv și sper întotdeauna să fim MAIBuni”, ne-a comunicat Vladimir Eremciuc.

Vrei să faci parte din echipa MAIB?

Studenții sunt invitați să expedieze CV-ul personal și/sau scrisoarea de intenție la adresa student@maib.md, indicând domeniul sau funcția de care sunt interesați. Posibilitățile de angajare sunt disponibile atât cu program redus, cât și cu program întreg, în funcție de orarul de studii.

Împreună la Nivelul Următor!

P.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău