Maib lansează cea de-a patra emisiune de obligațiuni corporative

07 Aug. 2023, 15:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
07 Aug. 2023, 15:00 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Din 7 august, maib anunță lansarea celei de-a patra emisiuni de obligațiuni corporative, dar și ultima din acest program, care se va desfășura timp de 21 de zile calendaristice.

Obligațiunile corporative maib sunt instrumente financiare atractive, oferind posibilitatea gestionării economiilor personale și obținerii de beneficii semnificative pe termen mediu și lung.

Investind în obligațiuni corporative ai o serie de avantaje:

  • investiția reprezintă o sursă suplimentară de venituri;
  • rata dobânzii este mai atractivă comparativ cu alte instrumente de economisire, datorită marjei fixate;
  • acestea pot fi tranzacționate prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei;
  • pot fi utilizate drept gaj în anumite situații;
  • investitorii pot retrage suma investită printr-o simplă cerere depusă în oricare sucursală maib.

Procesul de contractare a obligațiunilor corporative maib este simplu:

  • analizează Prospectul de ofertă publică și informațiile aferente publicate pe pagina www.maib.md;
  • completează o cerere de subscriere și încheie contractul în oricare sucursală maib sau la oficiul intermediarului (Chișinău, str. Columna 104/1);
  • efectuează transferul sumelor investite din contul clientului (investitorului) în contul special al obligațiunilor subscrise. Și… ”Felicitări”, ești inclus în registrul deținătorilor de obligațiuni și ai devenit investitor.

În calitate de investitor, ține cont că potrivit Codului Fiscal cuponul sau rata dobânzii obținute din deținerea obligațiunilor reprezintă o sursă de venit impozabil.

Mai multe detalii despre această oportunitate de investiții, dar și despre caracteristicile obligațiunilor corporative maib află aici și din Prospectul de ofertă publică.

Investește inteligent.

Cu maib e simplu și ușor!

P.

 

Realitatea Live

30 Mart. 2025, 12:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
30 Mart. 2025, 12:22 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ucraina intenționează să ceară modificarea proiectului de acord propus de Statele Unite privind resursele minerale, solicitând în special majorarea investițiilor americane, potrivit agenției Bloomberg, care citează surse apropiate negocierilor.

Oficialii de la Kiev se tem că actuala formă a acordului ar putea complica parcursul european al Ucrainei, întrucât documentul prevede drepturi exclusive pentru SUA în toate proiectele majore de infrastructură și în distribuția profitului generat de un fond comun de investiții. De asemenea, accesul extins la resurse strategice ar putea marginaliza Uniunea Europeană în relația economică cu Ucraina.

Un alt punct sensibil este posibilitatea ca înțelegerea să implice, direct sau indirect, obligația Ucrainei de a compensa sprijinul militar și economic oferit de SUA de la începutul invaziei ruse.

Pe 28 martie, oficialii ucraineni au avut o videoconferință cu partenerii americani, inclusiv cu juriști specializați, pentru a cere clarificări și a semnala potențialele conflicte dintre acord și obiectivele strategice ale Kievului.

Potrivit surselor Bloomberg, reprezentanții SUA nu au respins categoric îngrijorările Ucrainei, în special în ceea ce privește compatibilitatea acordului cu ambițiile de aderare la UE. Acest lucru sugerează că Washingtonul ar putea fi deschis la renegocierea anumitor clauze.

Discuțiile privind acordul au început la începutul lui 2025, iar semnarea era planificată pentru sfârșitul lunii februarie, în cadrul vizitei lui Volodimir Zelenski la Washington. Însă, în urma unei confruntări publice cu fostul președinte Donald Trump și actualul vicepreședinte J.D. Vance, Zelenski a părăsit prematur Casa Albă, amânând finalizarea acordului.

Ulterior, pe 19 martie, Trump și Zelenski au avut o primă convorbire telefonică de reconciliere, iar pe 24 martie Trump a anunțat că un acord este „aproape gata de semnare”.

Pe 27 martie, deputatul Radei Supreme, Yaroslav Jeleznîak, precum și publicațiile Bloomberg și Financial Times, au dezvăluit condițiile preliminare ale acordului. Documentul includea accesul SUA la resursele de petrol și gaze din întreaga țară, o durată nedeterminată a acordului, și stipula că modificările pot fi făcute doar cu acordul părții americane. Totodată, nu existau mențiuni despre garanții de securitate oferite de SUA Ucrainei, nici măcar „indirecte”, potrivit lui Jeleznîak.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ