Marea Britanie a cerut rețelei Facebook să renunţe la o platformă de 400 de milioane de dolari

01 Dec. 2021, 10:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
01 Dec. 2021, 10:09 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Autoritatea pentru concurenţă a cerut gigantului american Facebook (Meta) să vândă platforma de imagini animate Giphy, achiziţionată anul trecut cu 400 milioane de dolari, pentru că această tranzacţie ar avea un impact negativ asupra competiţiei dintre reţelele sociale, scrie Reuters.

„Protejăm interesele a milioane de utilizatori de reţele sociale şi promovăm competiţia şi inovaţia în publicitatea online”, a anunţat autoritatea pentru concurenţă. Facebook (Meta) a anunţat că nu este de acord cu decizia şi că îşi evaluează opţiunile de a o contesta.

Facebook, care a fost recent redenumit Meta Platforms, a declarat că ar putea face apel împotriva deciziei CMA. Acesta are la dispoziție patru săptămâni pentru a face apel.

CMA a amendat recent compania

În octombrie, CMA a amendat compania cu o sumă record de 70 de milioane de dolari pentru încălcarea unui ordin impus în timpul investigației sale privind achiziția, după ce în august a declarat că ar putea avea nevoie de Facebook pentru a vinde Giphy.

Facebook a cumpărat Giphy, un site de creare și partajare de imagini animate, sau GIF-uri, pentru suma de 400 de milioane de dolari în mai 2020, pentru a integra operațiunea cu aplicația sa de partajare de fotografii Instagram. Aceasta a apărat tranzacția în fața CMA.

CMA a intensificat reglementarea sectorului Big Tech

Săptămâna trecută, Google, de la Alphabet Inc, a promis mai multe restricții privind utilizarea datelor din browserul său Chrome pentru a răspunde preocupărilor CMA cu privire la planurile de interzicere a cookie-urilor de la terți pe care agenții de publicitate le folosesc pentru a urmări consumatorii.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 11:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 11:37 // Actual //  Lupu Eduard

Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investițiile în domeniu vor crește în acest an și doar 19% se așteaptă la o scădere (față de 51% în 2023), pe fondul îmbunătățirii percepției cu privire la potențialul de creștere din această piață, potrivit studiului Deloitte Real Estate Confidence Survey for Central Europe 2024, citat în comunicatul de presă.

„De altfel, 40% din participanții la studiu anticipează o creștere a activității pe piață în acest an, față de 15% cu un an în urmă, iar proporția celor care prevăd o scădere s-a redus la 16%, de la 57% în 2023. În acest context, investitorii intenționează să se concentreze pe proiecte noi (31%) sau pe atragerea de fonduri pentru plasamente viitoare (19%). O treime dintre aceștia se așteaptă ca eficiența portofoliului lor să se îmbunătățească, de două ori mai mulți decât cei care estimează o deteriorare a acesteia. Sectorul industrial este în continuare perceput ca fiind cel mai competitiv (31%), urmat de cel rezidențial (21%)”, potrivit studiului Deloitte.

Conform comunicatului, în rândul dezvoltatorilor, cea mai importantă tendință în 2024 pare a fi reprofilarea pe alte segmente ale pieței, având în vedere că un sfert dintre aceștia iau în calcul o astfel de schimbare. Acest trend se manifestă cel mai pregnant printre dezvoltatorii de birouri și de spații comerciale – trei sferturi, respectiv jumătate dintre aceștia susțin că se vor concentra pe alte sectoare în 2024 (în principal active cu destinație mixtă sau proiecte rezidențiale pentru închiriere). Printre provocările cu care se confruntă dezvoltatorii în acest an se remarcă cele legate de finanțare (26%), urmate de cele care implică achiziția de terenuri pentru dezvoltări viitoare (23%), în perspectiva redresării economice, și de comercializare (18%).

„Temperarea activității din piața de birouri se remarcă și în România, încă din 2023, iar tranzacțiile care încă se mai derulează au ca obiect renegocierea contractelor de închiriere, cu accent pe flexibilizarea clauzelor, sau prelungirea perioadei contractuale. În schimb, în privința proiectelor de tip retail, piața locală se diferențiază de cea regională, dat fiind că există multe proiecte în derulare și apetit crescut pentru investiții pe acest segment, stimulate de perspectiva reducerii inflației și, implicit, de creșterea puterii de cumpărare a populației. Segmentul industrial beneficiază de perspective de creștere, date fiind situația geo-politică, stocul insuficient de astfel de spații la nivel național și fenomenul de friendshoring, respectiv tendința globală și regională de relocare sau, respectiv, de construire a diverselor unități de producție în statele aliate din punct de vedere politic”, a declarat Irina Dimitriu, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal, lider al serviciilor de consultanță pentru sectorul imobiliar în cadrul Deloitte România.

Deloitte derulează Real Estate Confidence Survey for Central Europe începând din 2019 pentru a afla percepția profesioniștilor din domeniu cu privire la evoluția pieței în regiune. La sondaj participă trei categorii de respondenți, respectiv dezvoltatori, investitori și consultanți specializați în domeniul imobiliar. La ediția din acest an au participat, în principal, jucători din Polonia (33%), Cehia (24%), Ungaria (10%), iar 24% dintre participanți operează pe mai multe piețe din Europa Centrală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău