Marea Britanie a cerut rețelei Facebook să renunţe la o platformă de 400 de milioane de dolari

01 Dec. 2021, 10:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 10:09 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Autoritatea pentru concurenţă a cerut gigantului american Facebook (Meta) să vândă platforma de imagini animate Giphy, achiziţionată anul trecut cu 400 milioane de dolari, pentru că această tranzacţie ar avea un impact negativ asupra competiţiei dintre reţelele sociale, scrie Reuters.

„Protejăm interesele a milioane de utilizatori de reţele sociale şi promovăm competiţia şi inovaţia în publicitatea online”, a anunţat autoritatea pentru concurenţă. Facebook (Meta) a anunţat că nu este de acord cu decizia şi că îşi evaluează opţiunile de a o contesta.

Facebook, care a fost recent redenumit Meta Platforms, a declarat că ar putea face apel împotriva deciziei CMA. Acesta are la dispoziție patru săptămâni pentru a face apel.

CMA a amendat recent compania

În octombrie, CMA a amendat compania cu o sumă record de 70 de milioane de dolari pentru încălcarea unui ordin impus în timpul investigației sale privind achiziția, după ce în august a declarat că ar putea avea nevoie de Facebook pentru a vinde Giphy.

Facebook a cumpărat Giphy, un site de creare și partajare de imagini animate, sau GIF-uri, pentru suma de 400 de milioane de dolari în mai 2020, pentru a integra operațiunea cu aplicația sa de partajare de fotografii Instagram. Aceasta a apărat tranzacția în fața CMA.

CMA a intensificat reglementarea sectorului Big Tech

Săptămâna trecută, Google, de la Alphabet Inc, a promis mai multe restricții privind utilizarea datelor din browserul său Chrome pentru a răspunde preocupărilor CMA cu privire la planurile de interzicere a cookie-urilor de la terți pe care agenții de publicitate le folosesc pentru a urmări consumatorii.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 17:51 // Actual //  Lupu Eduard

Obligaţiunile retailerului local Elefant Online, în valoare de circa 17,5 milioane de lei, vor intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti începând cu 1 februarie 2022, conform BVB.

Listarea obligaţiunilor sub simbolul bursier ELF26 se realizează în urma derulării unui plasament privat în luna noiembrie 2021, în cadrul căruia au fost emise obligaţiuni corporative, negarantate, nominative, necondiţionate, neconvertibile, denominate în lei către 122 de investitori. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost intermediate de TradeVille.

Este a doua emisiune de obligaţiuni a Elefant Online listată la BVB. Prima a avut loc în 2018 şi a constat în emisiunea a 76.514 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune şi o rată a dobânzii fixă de 9% pe an.

Obligaţiunile au fost rambursate integral la termen în data de 27 septembrie 2021.

Elefant a raportat afaceri de 104 milioane de lei în primul semestru din 2021 şi pierderi nete de 3,8 milioane de lei. Spre comparaţie, în prima jumătate din 2020, compania a avut afaceri de 102 milioane de lei şi un profit net de 473.000 de lei, potrivit raportului semestrial al companiei.

Magazinul online este operat de compania Elefant Online SA (fosta Universal Online Promotion SRL), controlată de compania Millennium Gold Resources Limited, înregistrată în Cipru. Firma cipriotă deţine 60,7% din business, iar în spatele ei se află, potrivit datelor ZF, omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău