Marea Britanie anunță primele sancțiuni pentru Rusia. Printre cei vizați – miliardari ruși și cinci bănci

22 Feb. 2022, 18:04
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
22 Feb. 2022, 18:04 // Actual //  MD Bani

Marea Britanie a anunţat marţi primele sancțiuni după recunoaşterea de către Moscova a regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Vizați sunt trei oligarhi cunoscuţi ca apropiaţi de Kremlin şi cinci bănci ruseşti.

Astfel, premierul britanic Boris Johnson a anunțat marți, în parlament, că miliardarii sancționați sunt Ghennadi Timcenko, Boris Rotenberg şi nepotul acestuia, Igor Rotenberg.

Băncile sancţionate sunt Rossia, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank şi Black Sea Bank, menţionează Reuters, potrivit Agerpres.

Toate activele din Regatul Unit ale entităților vizate de sancțiuni vor fi blocate, iar indivizii sancţionaţi nu mai pot intra în această ţară, a menţionat premierul britanic.

„Vrem să împiedicăm companiile ruseşti să obţină fonduri în lire sterline sau dolari… Vrem să le împiedicăm să adune fonduri pe pieţele britanice şi vrem să ridicăm vălul care-i ascunde pe deţinătorii de active din Regatul Unit”, a mai spus Johnson.

Boris Johnson a avertizat că sunt pregătite şi alte sancţiuni, csre pot fi introduse împreună cu SUA şi Uniunea Europeană, în cazul în care lucrurile escaladează în continuare.

„Acum trebuie să ne pregătim pentru următoarele posibile etape ale planului lui Putin”, a declarat premierul britanic în Camera Comunelor. „Putin creează pretextul pentru o ofensivă generală”, a mai spus el.

Totuşi, notează Reuters, premierul britanic s-a abţinut să impună limite celor mai mari bănci de stat din Rusia, să priveze de capital companii ruseşti sau să ceară plecarea din Marea Britanie a altor aşa-zişi oligarhi proeminenţi.

Mai mulţi legislatori i-au cerut premierului să fie mai dur cu activele ruşilor, cerând excluderea oligarhilor de pe teritoriul britanic şi a banilor acestora din City-ul londonez. Sute de miliarde de dolari au fost transferaţi din Rusia în Londra şi în teritorii britanice de peste mări după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, Londra devenind oraşul occidental preferat de superbogaţii din Rusia, dar şi din alte foste republici sovietice, aminteşte Reuters.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău