(VIDEO) 10 LEI// Alla Tcaciuc, hair stylist: Clienții nu sunt doar o sursă de venit. Ei mă inspiră

22 Feb. 2022, 17:48
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Feb. 2022, 17:48 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Pentru unii, lucrul unui hair stylist se limitează doar la monotonie, clienți nemulțumiți și imposibilitatea de fi creativ. Alla Tcaciuc, însă, ne demonstrează contrariul. Participând activ la concursurile naționale și internaționale, implicându-se în sesiuni foto, show-uri și alte activități ea ne arată partea frumoasă a acestei meserii. A devenit hair stylist dintr-o întâmplare, iar acum este îndrăgostită la nebunie de ceea ce face. Mai multe despre Alla am aflat în cadrul emisiunii „10 LEI” realizată de Bani.md în colaborare cu RLIVE TV.

Alla Tcaciuc se inspiră din natură, dar și de la clienți. Pentru ea, tot ce ne înconjoară este o sursă de creativitate și inspirație.

„Inspirația este în primul rând profesia mea – culoarea și toate culorile te inspiră. Creativitatea vine de la tot ce ne înconjoară, începând de la natură până la modelele care vin la tine în fotoliu.”

Fiind foarte activă, Alla se implică în concursuri naționale și internaționale organizate pentru hair stiliști. Ea se poate mândri cu trofeele pe care le-a adunat până acum. Printre cele mai importante rezultate ale sale se numără marele trofeu obținut recent la concursul internațional Alternative Hair Show, despre care spune că este un concurs de talia Eurovisionului în lumea hair stiliștilor.

„Să lucrez cu culoarea este ceea ce mă face împlinită. Pentru mine concursurile sunt o metodă de a face sport creativ. Îmi place să încerc ceva nou, să experimentez și mă bucur să am clienți care îmi oferă posibilitatea să fac experimente.”

Munca sa de hair stylist presupune și o interacțiune permanentă cu fotografii. Cel mai des Alla Tcaciuc colaborează cu fotograful din Republica Moldova, Nathaniel Kowalsky. Pentru ea nu sunt importante investițiile pe care le face în sesiunile foto, modele și machiaj, rezultatul este cel care o mulțumește și o încurajează să devină mai bună în ceea ce face.

„Omul acesta mă inspiră. Îmi place cum pozează, cum lucrează cu modelele. Cu el poți să uiți că lucrezi la proiectul tău.”

Pe parcursul carierei sale, Alla Tcaciuc s-a manifestat în mai multe domenii de activitate. A absolvit studii muzicale, a lucrat în jurnalism și a fost profesoară de hair styling. De asemenea, în perioada studenției lucra la brutărie pentru a-și îndeplini „poftele studențești”. Sora sa mai mică a fost cea care i-a sugerat să devină hair stylist, în același timp, și alți membri ai familiei ei activează în acest domeniu.

Timp de 10 ani a fost profesoară de hair styling, perioadă în care s-a dezvoltat foarte mult pe plan profesional.

„Experiența a fost pentru creștere. Faptul că ești profesor te organizează foarte mult. Cred că succesele pe care le am în prezent sunt datorită anilor în care am fost profesoară. Când predai te administrezi foarte mult, te organizezi. A fost o experiență care m-a organizat și m-a ajutat să cresc.”

Am discutat cu Alla și despre cele mai întâlnite greșeli pe care le fac femeile în îngrijirea părului. Potrivit ei, femeile care adoră părul lung nu-i acordă atenția necesară. De asemenea, am întrebat-o și despre instrumentele pentru îngrijirea părului și anume despre foehnul Dyson pe care femeile l-au îndrăgit atât de mult.

„Dacă vrei păr lung nu înseamnă că trebuie să ignori să-l tai, să-l revigorezi și să nu ai grijă de el, Nu poți să-l lași pur și simplu să crească.”

Pentru ea, clienții nu sunt doar o sursă de venit, ei sunt cei care o inspiră, îi oferă posibilitatea să experimenteze. De asemenea, sunt o gamă largă de emoții. În mare parte, comunicarea cu clienții are loc în mediul online și anume rețelele de socializare.

Pe viitor, Alla planifică să se implice în continuare la concursuri. De asemenea, și-ar dori o echipă și propriul salon.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 13:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 13:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină pentru weekend, 2-4 iulie 2022. Atât prețul la motorină, dar și la benzină continuă să scadă.

Potrivit informațiilor, benzina se ieftinește cu 9 bani, iar motorina se ieftinește cu 35 bani. Astfel, în weekend, un litru de benzină va costa 32,83 lei, iar unul de motorină va putea fi cumpărat cu 31,58.

De menționat că, de la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere, iar ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

De asemenea, reamintim că s-a majorat și tariful pentru transportul public. Astfel, din 1 iulie, o călătorie cu autobuzul sau troleibuzul va costa 6 lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău