(VIDEO) 10 LEI// Alla Tcaciuc, hair stylist: Clienții nu sunt doar o sursă de venit. Ei mă inspiră

22 Feb. 2022, 17:48
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Feb. 2022, 17:48 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Pentru unii, lucrul unui hair stylist se limitează doar la monotonie, clienți nemulțumiți și imposibilitatea de fi creativ. Alla Tcaciuc, însă, ne demonstrează contrariul. Participând activ la concursurile naționale și internaționale, implicându-se în sesiuni foto, show-uri și alte activități ea ne arată partea frumoasă a acestei meserii. A devenit hair stylist dintr-o întâmplare, iar acum este îndrăgostită la nebunie de ceea ce face. Mai multe despre Alla am aflat în cadrul emisiunii „10 LEI” realizată de Bani.md în colaborare cu RLIVE TV.

Alla Tcaciuc se inspiră din natură, dar și de la clienți. Pentru ea, tot ce ne înconjoară este o sursă de creativitate și inspirație.

„Inspirația este în primul rând profesia mea – culoarea și toate culorile te inspiră. Creativitatea vine de la tot ce ne înconjoară, începând de la natură până la modelele care vin la tine în fotoliu.”

Fiind foarte activă, Alla se implică în concursuri naționale și internaționale organizate pentru hair stiliști. Ea se poate mândri cu trofeele pe care le-a adunat până acum. Printre cele mai importante rezultate ale sale se numără marele trofeu obținut recent la concursul internațional Alternative Hair Show, despre care spune că este un concurs de talia Eurovisionului în lumea hair stiliștilor.

„Să lucrez cu culoarea este ceea ce mă face împlinită. Pentru mine concursurile sunt o metodă de a face sport creativ. Îmi place să încerc ceva nou, să experimentez și mă bucur să am clienți care îmi oferă posibilitatea să fac experimente.”

Munca sa de hair stylist presupune și o interacțiune permanentă cu fotografii. Cel mai des Alla Tcaciuc colaborează cu fotograful din Republica Moldova, Nathaniel Kowalsky. Pentru ea nu sunt importante investițiile pe care le face în sesiunile foto, modele și machiaj, rezultatul este cel care o mulțumește și o încurajează să devină mai bună în ceea ce face.

„Omul acesta mă inspiră. Îmi place cum pozează, cum lucrează cu modelele. Cu el poți să uiți că lucrezi la proiectul tău.”

Pe parcursul carierei sale, Alla Tcaciuc s-a manifestat în mai multe domenii de activitate. A absolvit studii muzicale, a lucrat în jurnalism și a fost profesoară de hair styling. De asemenea, în perioada studenției lucra la brutărie pentru a-și îndeplini „poftele studențești”. Sora sa mai mică a fost cea care i-a sugerat să devină hair stylist, în același timp, și alți membri ai familiei ei activează în acest domeniu.

Timp de 10 ani a fost profesoară de hair styling, perioadă în care s-a dezvoltat foarte mult pe plan profesional.

„Experiența a fost pentru creștere. Faptul că ești profesor te organizează foarte mult. Cred că succesele pe care le am în prezent sunt datorită anilor în care am fost profesoară. Când predai te administrezi foarte mult, te organizezi. A fost o experiență care m-a organizat și m-a ajutat să cresc.”

Am discutat cu Alla și despre cele mai întâlnite greșeli pe care le fac femeile în îngrijirea părului. Potrivit ei, femeile care adoră părul lung nu-i acordă atenția necesară. De asemenea, am întrebat-o și despre instrumentele pentru îngrijirea părului și anume despre foehnul Dyson pe care femeile l-au îndrăgit atât de mult.

„Dacă vrei păr lung nu înseamnă că trebuie să ignori să-l tai, să-l revigorezi și să nu ai grijă de el, Nu poți să-l lași pur și simplu să crească.”

Pentru ea, clienții nu sunt doar o sursă de venit, ei sunt cei care o inspiră, îi oferă posibilitatea să experimenteze. De asemenea, sunt o gamă largă de emoții. În mare parte, comunicarea cu clienții are loc în mediul online și anume rețelele de socializare.

Pe viitor, Alla planifică să se implice în continuare la concursuri. De asemenea, și-ar dori o echipă și propriul salon.

Realitatea Live

03 Dec. 2022, 05:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Dec. 2022, 05:46 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete, care se întinde de la Moscova până în Munţii Ural. Noi adăposturi subterane sunt în continuare construite în Rusia, relatează vineri Ukrainska Pravda şi Rbc.ua, citate de Agerpres. Nu

Această informaţie are la bază o anchetă efectuată de săptămânalul rus Sobesednik (Interlocutorul), iar unul din autori este chiar redactorul-şef al publicaţiei, Oleg Roldughin, care a acordat un interviu despre investigaţie canalului de televiziune independent Dojdi (cu sediul în Letonia).

„Încă în perioada sovietică erau construite buncăre pentru înalţii funcţionari de stat, dar construcţia lor s-a intensificat în ultimul timp. Ştim cu certitudine că există buncăre la Moscova, în Ural şi în regiunea Volgăi”, a spus Roldughin.

Puțin dispune de două sisteme de buncăre: unele înregistrate şi altele neînregistrate, a spus el.

Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale, un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct preşedintelui rus. Şeful acestei direcţii este Aleksandr Lineţ, fost şef al unui departament în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Districtul militar Sud. În 2020, Putin i-a dăruit acestuia un apartament de 176,7 m.p. în imobilul în care se află Direcţia pentru administrarea patrimoniului preşedinţiei ruse din centrul Moscovei.

În cursul anchetei, Roldughin şi echipa sa de jurnalişti au descoperit că aceiaşi muncitori angajaţi pentru construirea buncărelor oficiale şi a tunelurilor pe sub palatul lui Putin de la Ghelendjik (ţinutul Krasnodar) construiesc de asemenea adăposturi private pentru preşedinte.

Numărul buncărelor private este net superior celor care pot fi identificate prin contracte oficiale sau alte documente.
Potrivit jurnalistului, un grup de muncitori a descoperit că tunelurile din Moscova coboară până la 200 de metri sub pământ. Ei au găsit din întâmplare aceste tuneluri. La scurt timp, aceştia au fost condamnaţi la diferite sancţiuni administrative, unii dintre ei fiind pasibili de pedeapsa cu închisoarea şi trebuind să părăsească Rusia.

Roldughin a adăugat că renovarea buncărelor a început după ce Putin a devenit preşedinte. De exemplu, ascensoarele buncărelor din Moscova au fost modernizate, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 55 milioane de ruble (circa 902.000 dolari) pentru trei ascensoare.
„Amploarea proiectului permite să se tragă concluzii asupra profunzimii buncărelor şi ce tipuri de ascensoare şi puţuri sunt instalate sub Moscova. Agenţia care se ocupă de construirea puţurilor pentru lansatoare de rachete este responsabilă de această modernizare. Numeroase buncăre sunt legate unele de altele prin tuneluri lungi de mai multe zeci de kilometri”, susţine Roldughin, care explică unde se află buncărele lui Putin.

Mai întâi există tuneluri ascunse sub centrul Moscovei. Potrivit jurnaliştilor, celebrul sistem Metro-2 (denumire neoficială pentru buncărele clasificate anterior) leagă clădirile guvernamentale din Moscova (în principal Kremlinul) de buncărele capitalei, precum şi de oraşele Balaşiha, Cehov şi Kaluga.

Jurnaliştii de la Sobesednik au descoperit una din intrările secrete ale unui tunel în apropiere de bulevardul Miciurinski din Moscova.

Jurnaliştii au relatat că există zeci de instalaţii de acest tip în capitala Federaţiei Ruse în diferite locuri: Aleea Lucinikov ( nu departe de Piaţa Lubianka, adresa sediului şi a închisorii FSB), Aleea Krestovozdvijenski (în apropierea Ministerului Apărării) şi Taganka (lângă buncărul lui Stalin). Multe dintre ele sunt concentrate de asemenea în jurul fostului teren viran numit Ramenki-43, unde ar exista un întreg oraş subteran, legat de Kremlin prin tuneluri.

În plus, există adăposturi subterane sub palatul lui Putin din oraşul Ghelendjik, pe ţărmul Mării Negre.

Jurnaliştii cred că există un alt buncăr sub muntele Iamantau, într-un oraş bine ascuns în Ural într-un oraş numit Mejgorie, situat la sud de Ekaterinburg, undeva între Magnitogorsk şi Ufa.

„Formaţiunea teritorială administrativă închisă” (oraşe secrete, cunoscute sub numele de ZATO, în limba rusă), Mejgorie a apărut combinând două orăşele militare, Beloreţk-15 şi Beloreţk-16, situate la 20 km unul de altul. În general, se presupune că circa 15.000 de persoane locuiesc acolo. Nici măcar localnicii din regiune nu pot intra în oraş decât cu permise speciale.

Jurnaliştii subliniază că anumite lucrări la muntele Iamantau s-au intensificat în ultimul timp. S-au cheltuit mulţi bani. Avioanele ruseşti au impus o zonă de excludere aeriană deasupra muntelui şi este dificil să pătrunzi acolo pe jos, afirmă jurnaliştii de la Sobesednik.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău