Marile companii crypto se prăbuşesc ca piesele de domino

07 Ian. 2023, 11:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Ian. 2023, 11:19 // Actual //  Lupu Eduard

Marile companii crypto se prăbuşesc ca piesele de domino. Creditorul Genesis Global Trading Inc. a concediat 30% din personal şi ia în considerare posibilitatea de a cere falimentul.

Creditorul crypto Genesis Global Trading Inc. a concediat 30% din personalul său şi ia în considerare posibilitatea de a cere falimentul, potrivit unor persoane familiarizate cu problema în cauză, acesta fiind cel mai recent semn al pericolului financiar în care se află creditorul, relatează Wall Street Journal, citat de Ziarul Financiar.

Concedierile nu s-au limitat la un singur departament, ci au fost aplicate în întreaga companie, potrivit surselor. Genesis mai are 145 de angajaţi după disponibilizările de joi.

Genesis colaborează cu banca de investiţii Moelis & Co. pentru a-şi evalua opţiunile pentru viitor, inclusiv o potenţială depunere a unei cereri de intrare în faliment.

O purtătoare de cuvânt a Genesis a declarat că firma lucrează alături de consilierii săi „pentru a păstra activele clienţilor şi a duce afacerea mai departe”.

Creditorul crypto a devenit cea mai recentă firmă de active digitale care se luptă pentru supravieţuire. Anul trecut a fost marcat de o serie de falimente cryptografice, în condiţiile în care Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor, dezumflând mare parte a investiţiilor speculative. Eşecurile din sectorul puţin reglementat s-au întins asupra altor companii, demonstrând interconectarea industriei în curs de dezvoltare. Fed a semnalat că va continua să crească ratele. Investitorii se pregătesc pentru mai multă suferinţă în domeniul crypto.

Genesis a suferit pierderi abrupte din cauza împrumuturilor pe care le-a acordat firmei de tranzacţionare Alameda Research, acum dispărută, şi fondului de acoperire cryptografic Three Arrows Capital. Atât Alameda, cât şi Three Arrows au intrat în faliment anul trecut.

„Pe măsură ce continuăm să navigăm printre provocările fără precedent din industrie, Genesis a luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajaţi la nivel global. Aceste măsuri fac parte din eforturile noastre continue de a ne mişca afacerea înainte”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Genesis.

Vara trecută, Genesis a redus cu 20% din forţa sa de muncă de 260 de persoane, inclusiv directorul executiv Michael Moro ajungând să demisioneze. Genesis acordase fondului de acoperire Three Arrows un împrumut de 2,4 miliarde de dolari cu o garanţie de 50%. Genesis nu a fost de acord cu această caracterizare, garanţia fiind mai aproape de 80%, potrivit declaraţiilor lui Moro.

Necazurile creditorului s-au adâncit odată cu prăbuşirea FTX. Genesis a împrumutat sute de milioane de dolari firmei de tranzacţionare Alameda Research înainte de implozia acesteia în noiembrie, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Genesis a întrerupt originarea şi răscumpărarea de împrumuturi la 16 noiembrie. Ca urmare a mişcării creditorului, clienţii bursei de cryptomonede Gemini au fonduri de 900 de milioane de dolari blocate la Genesis. Genesis a folosit Gemini ca partener pentru programul său de randament.

Genesis a căutat ajutor sub forma unui împrumut de urgenţă de 1 miliard de dolari de la investitori.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău