Mastercard a premiat Moldindconbank pentru întâietatea pe piața cardurilor din Moldova

22 Nov. 2022, 12:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
22 Nov. 2022, 12:00 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Moldindconbank este în continuare lider incontestabil pe piața cardurilor din Republica Moldova. Confirmarea vine din partea companiei globale tehnologice Mastercard: la evenimentul anual „Mastercard Day Moldova 2022”, Moldindconbank a primit distincția pentru calitatea de lider pe piață (Market Leader), dar și trofeul New Senses in Premium.

Distincțiile au fost înmânate directorului Departamentului Rețea și Canale Alternative de la Moldindconbank, Igor Stratan, în Varșovia (Polonia), unde anul acesta s-a desfășurat „Mastercard Day Moldova 2022”.

Igor Stratan a mulțumit partenerului internațional pentru recunoașterea realizărilor Moldindconbank în condițiile unei concurențe dure.

„Nu este ușor să fii lider de piață pe parcursul a șapte ani. Vreau să aduc mulțumiri Mastercard pentru suportul acordat, dar și echipei Moldindconbank, pentru munca de zi cu zi în vederea menținerii acestei poziții de lider. Le mulțumesc și concurenților noștri pentru că ne fac să mergem înainte”, a spus reprezentantul băncii.

Igor Stratan a scos în evidență și un alt factor, care confirma calitatea de lider pe piața cardurilor. ”Am o surpriză pentru voi. Moldindconbank este prima bancă din Moldova, care a emis un milion de carduri. Și cardul cu numărul un milion este Mastercard!”, a accentuat directorului Departamentului Rețea și Canale Alternative de la Moldindconbank.

„Pe parcursul multor ani și chiar în perioade turbulente, Moldindconbank reușește să păstreze pozițiile de lider și să păstreze încrederea a sute de mii de clienți, oferindu-le instrumente comode de plăți. Suntem recunoscători echipei băncii pentru continuitate în dezvoltarea produselor de carduri, dar și pentru toate eforturile pe care le depun ca să dezvolte piața cardurilor din Moldova, în general”, a menționat Irina Untila, directorul oficiului Mastercard în Republica Moldova.

Moldindconbank este una dintre cele mai importante bănci din Moldova și deține întâietatea în mai multe segmente de servicii bancare. În special, instituția deține 37,6% din piața cardurilor bancare din țară.

P.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ