MentorMe lansează „JobAccelerator” – primul curs online de orientare și ghidare în carieră din Republica Moldova

25 Iun. 2021, 16:32
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Iun. 2021, 16:32 // Uncategorized //  Dumitrita Culiuc

Asociația Obștească MentorME inițiază primul curs online specializat în consiliere și orientare în carieră a tinerilor pentru încadrarea în câmpul muncii din Republica Moldova. Programul este gratuit și pot participa cei interesați. Beneficiarii proiectului vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale. În cadrul „JobAccelerator” vor fi abordate mai multe subiecte printre care și joburile viitorului.

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților antreprenoriale și facilitarea inserției în câmpul muncii a tinerilor din Republica Moldova, inclusiv a tinerilor proveniți din medii dezavantajate, în vederea ajutării racordării acestora la transformarea digitală și la exigențele noi apărute ca efect al pandemiei COVID, în domeniul ocupării forței de muncă.

Participanții la program vor primi acces la materii educaționale inovative, elaborate de cei mai buni specialiști moldoveni de orientare în carieră; sesiuni de mentorat de la profesioniști din diverse domenii; exerciții și simulări de aplicare pentru specialitatea de vis.

La final de program, doritorii își testa abilitățile învățate în cadrul Târgului de Cariere din Moldova.

Programul este gratuit și destinat tuturor tinerilor interesați.

1.Cunoașterea Teoriei Generațiilor și specificul fiecărei;
2. Personalitatea – de la viziune la succes;
3. Puterea experiențelor unice;
4. Eu sunt schimbarea!;
5.Gen Z @ Work;
6.Profesiile viitorului și antreprenoriatul;
7. Cum să-ți faci un CV de nota 10;
8. Scrisoarea de intenție – de la A la Z;
9. Pregatirea de interviu;
10. Arta de a vorbi la un interviu;

Cei care doresc să se înscrie la program pot completa formularul de înregistrare AICI.

Termenul limită de înregistrare este data de 14 iulie curent.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală