Microsoft anunţă un nou motor de căutare, cu AI integrat, pentru Windows 11

02 Mart. 2023, 09:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Mart. 2023, 09:51 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Gigantul american Microsoft, cel mai mare producător software din lume, anunţă o actualizare a Windows 11, prin lansarea unui nou motor de căutare ce integrează AI (artificial intelligence), scrie ZF.

„În ultimele trei săptămâni, a fost lansat în preview noul motor de căutare Bing ce integrează algoritmi de inteligenţă artificială pentru peste un milion de oameni din 169 de ţări, iar noul Bing a fost extins la aplicaţiile mobile Bing şi Edge şi introdus în Skype. Actualizarea majoră a Windows 11 corespunde acestei noi ere AI, reinventează şi îmbunătăţeşte modul în care oamenii lucrează pe computer”, au transmis reprezentanţii Microsoft. Astfel, în curând, sute de milioane de utilizatori Windows 11 vor avea acces la această nouă tehnologie pentru a căuta, a dialoga, a răspunde la întrebări şi a genera conţinut direct din bara de activităţi Windows. De asemenea, taskbarul a fost îmbunătăţit prin implementarea unei casete de căutare, astfel încât toate nevoile de căutare pentru Windows să fie într-un singur loc uşor de găsit. „Ca urmare a reacţiilor utilizatorilor care folosesc noul Bing, Microsoft introduce motorul de căutare în bara de activităţi Windows pentru a oferi posibilitatea tuturor să aibă acces la informaţie“.

Caseta de căutare este una dintre cele mai utilizate funcţii Windows, cu peste jumătate de miliard de utilizatori lunar, iar acum, cu noul Bing, utilizatorii vor putea găsi răspunsurile pe care le caută mai rapid ca oricând.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit sursei citate, în urma actualizării, Windows 11 bazată pe noul Bing cu AI integrat şi noile funcţii permite utilizatorilor să rămână conectaţi cu persoanele sau informaţiile care îi interesează.

„Microsoft introduce o serie de funcţii noi care vor face mai uşoară viaţa de zi cu zi a utilizatorilor Windows. De exemplu, aceştia vor putea să-şi conecteze iPhone-ul direct la Windows, folosind aplicaţia Phone Link pentru iOS, în previzualizare. Mai mult, experienţele tactile, widget-urile pe ecran complet şi accesul rapid la aplicaţia Windows 365 disponibilă pe scară largă au fost şi ele îmbunătăţite. Actualizarea Windows 11 aduce noi funcţii AI în meniul de start, precum şi actualizări permanente pentru ca sistemul de operare să fie mai accesibil şi mai sustenabil, Microsoft îndeplinindu-şi astfel angajamentul continuu faţă de calitate şi uşurinţă în utilizare, în materie de sistem şi aplicaţii.”

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău