Microsoft va cumpăra o participaţie în Bursa de la Londra

12 Dec. 2022, 11:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
12 Dec. 2022, 11:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Microsoft va cumpăra o participaţie de aproximativ 4% în Bursa de la Londra (London Stock Exchange Group – LSEG), ca parte a unui acord comercial pe zece ani ce prevede trecerea în cloud a platformei de date a LSEG, transmite Reuters.

Microsoft va cumpăra acţiuni LSEG de la Blackstone/Thomson Reuters Consortium, a anunţat luni operatorul bursier britanic.

Ca parte a tranzacţiei, LSEG s-a angajat să realizeze cheltuieli legate de cloud de minimum 2,8 miliarde de dolari, pe perioada parteneriatului.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

În 2021, LSEG a achiziţionat Refinitiv, pentru 27 miliarde de dolari, în urma tranzacţiei devenind a doua companie de date financiare, după Bloomberg LP.

Thomson Reuters, care deţine Reuters News, are o participaţie minoritară în LSEG, după tranzacţia cu Refinitiv.

LSEG înregistrează „progrese importante” în programul său de livrare a unei platforme de date în cloud, după finalizarea achiziţionării Refinitiv se arată într-un comunicat al operatorului bursier britanic.

Achiziţionarea participaţiei de către Microsoft ar urma să se finalizeze în primul trimestru din 2023.

Realitatea Live

Corupția electorală și influența Moscovei asupra justiției, în dezbateri la Rlive TV!
02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!