Mii de părinți olandezi cer despăgubiri de la TikTok. Solicitările se ridică la peste 1,4 miliarde de euro

03 Iun. 2021, 13:54
 // Categoria: Homepage // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 13:54 // Homepage //  Dumitrita Culiuc

Circa 64.000 de părinţi olandezi cer despăgubiri pentru copiii lor de la operatorii platformei video TikTok. Potrivit Fundaţiei olandeze pentru Informaţii de Piaţă şi Cercetare (SOMI) suma totală a despăgubirilor ajung la 1,4 miliarde de euro.

Părinții au invocat motivul, precum că TikTok colectează date de la minori pentru a le prezenta publicitate direcţionată fără a le cere permisiunea. În plus, copiii sunt expuşi la pericole prin aşa-numitele provocări, în care utilizatorii platformei îşi cer reciproc să se lanseze în acte riscante, scrie Agerpres.

TikTok este deţinută de grupul chinez ByteDance. Operatorul platformei a declarat anterior că a luat măsuri pentru a asigura siguranţa tinerilor utilizatori.

Conform condiţiilor de utilizare ale TikTok, minorii au nevoie de consimţământul tutorilor legali. Copiii sub 13 ani nu au, în general, autorizarea să folosească acest serviciu.

Compania subliniază, de asemenea, pe site-ul său că este controlată confidenţialitatea utilizatorilor, astfel încât aceştia să poată ”alege setările corecte pentru ei”.

La sfârșitul lunii mai, Comisia Europeană a anunțat o revizuire a practicilor comerciale ale TikTok.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.