Miliardarul Buffett a dezvăluit cum se împarte averea sa după ce va muri: „Fundația Bill Gates nu va primi niciun ban”

29 Iun. 2024, 15:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
29 Iun. 2024, 15:36 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Buffett, în vârstă de 93 de ani, președintele Berkshire Hathaway, a declarat pentru Wall Street Journal că și-a revizuit din nou testamentul și că nu intenționează să continue donațiile către Fundația Bill & Melinda Gates după moartea sa. El și-a plasat averea într-un nou fond caritabil supravegheat de cei trei copii ai săi, a spus el.

„Fundația Gates nu va primi niciun ban după moartea mea”, a declarat Buffett pentru Journal.

Buffett a declarat pentru Journal că și-a schimbat testamentul de mai multe ori și că a pus la punct cel mai nou plan datorită încrederii pe care o are în valorile copiilor săi și în modul în care aceștia îi vor distribui averea. Fiecare dintre copiii lui Buffett are propriile organizații filantropice.

„Mă simt foarte, foarte bine cu privire la valorile celor trei copii ai mei și am 100% încredere în modul în care vor duce lucrurile la bun sfârșit”, a declarat Buffett pentru Journal.

„Warren Buffett a fost extrem de generos cu Fundația Gates”

Anterior, Buffett declarase că testamentul său prevedea că peste 99% din averea sa era destinată utilizării filantropice către Fundația Bill & Melinda Gates și cele patru organizații caritabile legate de familia sa: Fundația Susan Thompson Buffett, Fundația Sherwood, Fundația Howard G. Buffett și Fundația NoVo.

Deocamdată, însă, Buffett se pare că intenționează să continue donațiile către Fundația Gates în timpul vieții sale.

Berkshire Hathaway a anunțat vineri că Buffett va converti aproximativ 9.000 de acțiuni clasa A în peste 13 milioane de acțiuni clasa B. Aproximativ 9,3 milioane de acțiuni vor merge la Bill & Melinda Gates Foundation Trust, restul fiind împărțite între cele patru organizații caritabile ale familiei Buffett.

„Warren Buffett a fost extrem de generos cu Fundația Gates, prin contribuțiile și sfaturile sale de peste 18 ani”, a declarat Mark Suzman, directorul executiv al fundației, într-o declarație pentru CNN. „Suntem profund recunoscători pentru cel mai recent cadou al său și pentru contribuțiile în valoare totală de aproximativ 43 de miliarde de dolari la activitatea noastră”, a mai spus acesta.

Buffett a donat aproximativ 870 de milioane de dolari anul trecut către cele patru organizații caritabile conduse de familia sa și aproximativ 750 de milioane de dolari către acestea în 2022.

În urma donațiilor recent anunțate, Buffett deține 207.963 de acțiuni Berkshire Hathaway de clasă A și 2.586 de acțiuni de clasă B, a declarat compania. Acțiunile valorează aproximativ 128 de miliarde de dolari.

Sursa: antena3

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:19 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Angliei se confruntă cu o alegere dificilă: dacă să reducă sau nu dobânzile de politică monetară în august. Datele oficiale arată că inflaţia s-a menţinut pe poziţii, în timp ce aşteptările erau ca scumpirile să încetinească uşor. Concertele din cadrul megaspectacolului global Eras Tour al cântăreţei americane Taylor Swift s-ar putea să fie de vină, scrie AP.

În iunie, inflaţia a fost de 2%, ţinta băncii centrale. Analiştii anticipau nivelul de 1,9%, la care ar fi trebuit să contribuie facturile mai mici la energie. Biroul naţional de statistică a explicat că cea mai mare contribuţie pozitivă la inflaţie au avut-o restaurantele şi hotelurile.

Unii economişti atribuie scumpirile din aceste sectoare sutelor de mii de fani veniţi pentru concertele lui Taylor Swift din iunie din Londra, Edinburgh, Liverpool şi Cardiff. Cântăreaţa este din nou la Londra şi este aşteptat un nou impuls dat preţurilor de ceea ce deja este cunoscut ca forţe swifteconomice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău