Miliardarul nepalez care controlează Moldcell cumpără un renumit jucător de pe piața fast-food din Rusia

03 Ian. 2022, 19:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
03 Ian. 2022, 19:00 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Miliardarul nepalez Binod Chaudhary, care controlează al doilea operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, Moldcell urmează să cumpere unul dintre cei mai renumiți jucători de pe piața de fast-food din Rusia, Gallina Blanca, prin intermediul companiei CG Foods din Nepal.

GBFoods, un important producător de produse alimentare instant sub marca Gallina Blanca, a decis să părăsească Rusia. Întreprinderea companiei din regiunea Nijni Novgorod va fi cumpărată de compania nepaleză  CG Foods, care produce tăiței Wai Wai. Valoarea tranzacției poate fi în intervalul 1–1,5 miliarde de ruble (aproximativ 178 mil. de euro). Vânzările de tăiței instant în Rusia sunt în creștere, dar CG Foods va trebui să investească în promovarea unui nou brand pentru țară și în dezvoltarea producției.

Serviciul Federal Antimonopol (FAS) a aprobat petiția CG Foods LLC de a achiziționa 100% din CJSC Europe Foods GB. FAS a raportat acest lucru pe 30 decembrie. Europe Foods GB este structura rusă a GBFoods din familia spaniolă Caruglia, care produce produse alimentare instant sub marca Gallina Blanca. Din 1998, Europe Foods GB operează o fabrică în regiunea Nijnii Novgorod, unde produce cuburi de bulion, bulion liber, condimente și paste.

În 2020, veniturile Europe Foods GB au scăzut cu 6%, la 1,52 miliarde de ruble, profitul net a crescut cu 33%, la 133 de milioane de ruble. Aproximativ 70% din produse sunt vândute în Rusia, restul este exportat în țările CSI.

CG Foods din Nepal este controlată de miliardarul nepalez Binod Chaudhary, care în anul 2020 a achiziționat compania de telefonie mobilă din Republica Moldova, Moldcell.

Prezent în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai planetei, cu o avere de1,7 miliarde de dolari, Binod Chaudhary controlează CG Corp Global și este singurul miliardar al Nepalului. Cele mai mari active ale sale sunt o participație de control la Nabil Bank și CG Foods din Nepal, producătorul popularului tip de taitei Wai Wai.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău