Unde va ajunge profitul Tutun-CTC

04 Aug. 2022, 10:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Aug. 2022, 10:18 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Tutun-CTC își direcționează profitul din anul 2021 pentru dezvoltarea companiei. La fel se va proceda și cu profitul din anul 2022, potrivit deciziei Adunării Generale a Acționarilor.

În cadrul adunării a fost ales și Consiliul de Administrație. Este vorba de Arif Franck Charles, Al-Bayati May Ibrahim Arif, Angela Lupu, Artur Pui și Valentin Cenușă. Toți membrii au fost desemnați pentru o perioadă de trei ani.

Potrivit raportului financiar al companiei, în anul 2021 a fost înregistrat un profit de 44,6 mil. de lei față de încasările modeste de 234.8 mii de lei în anul 2020.

Tutun-CTC, este una dintre cele mai mari întreprinderi de țigări din Republica Moldova. Aceasta a fost vândută la 1 martie 2019 companiei Le Bridge Corporation Limited, care a achiziționat participația statului de 90,81% în cadrul unei licitații. Prețul plătit a fost de 167,7 mil. de lei. Conform contractului, cumpărătorul s-a angajat să dezvolte și să crească eficiența companiei prin implementarea de tehnologii și echipamente moderne, să mențină profilul de activitate și mărcile companiei, să mențină numărul de locuri de muncă și să asigure siguranța muncii, să aplice legislația privind protecția mediului și restricțiile stipulate de stat.

Tutun-CTC, cu un capital autorizat de 111,8 mil. de lei, este una dintre cele mai mari companii din Moldova. Societatea pe acțiuni a fost înființată în 1998 pe baza fabricii de tutun din Chișinău. Tutun-CTC este implicată în importul, producția (peste 20 de mărci) și vânzarea de tutun.

Le Bridge Corporation Limited este deținută de cetățeanul francez Franc Charles Ariif și este specializată în distribuirea diverselor mărfuri în Republica Moldova și deține un lanț de magazine duty-free.

Franc Charles Ariif deține și fabrica de înghețată Sandriliona de la Ialoveni, care a contabilizat un profit de 5,3 mil. de lei în anul 2021.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:19
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:19 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

După începerea invaziei lui Putin din Ucraina, țările occidentale au impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de luptă. Acum Parlamentul European presează un stat neutru de pe continent, Austria să ia măsuri ca banca sa, Raiffeisen care este prezentă în Rusia să părăsească Moscova.

Pe 25 aprilie, Parlamentul European a trimis o scrisoare liderilor Austriei, în care îi îndeamnă să oblige Raiffeisen Bank International (RBI) să-și înceteze activitățile în Rusia, în conformitate cu sancțiunile UE și să nu mai fenteze aceste măsuri contra regimului lui Putin, potrivit Yahoo News.
Grupul bancar din Viena, Raiffeisen, cea mai mare bancă occidentală rămasă în Rusia, a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari de la începutul războiului total pentru a-și reduce activitățile în țară.

Scrisoarea Parlamentului European, adresată cancelarului austriac Karl Nehammer, ministrului Finanțelor Magnus Brunner și ministrului Afacerilor Externe Alexander Schallenberg, a citat rapoarte conform cărora Raiffeisen plănuia să-și continue și să-și extindă operațiunile în Rusia.

„Regretăm profund că declarațiile și acțiunile Raiffeisen Bank International sunt pe deplin contradictorii”, se spune în scrisoare. „În loc de declarații repetate despre intențiile de a-și reduce și vinde activitățile în Rusia, Raiffeisen Bank International este creditorul occidental cu cele mai mari operațiuni din Rusia”.

Raiffeisen a declarat pe 18 aprilie că se așteaptă ca autoritățile europene de reglementare să solicite o accelerare a retragerii băncii din Rusia și că va da curs acestor solicitări.

Banca a declarat că Banca Centrală Europeană (BCE) va cere în curând Raiffeisen să reducă semnificativ creditele acordate clienților din Rusia până în 2026. Raiffeisen a spus că va respecta această solicitare și, în cele din urmă, va vinde filiala sa din Rusia.
Parlamentul European a spus că aceste declarații nu sunt suficiente și că Raiffeisen Bank din Austria nu are nicio scuză pentru menținerea și creșterea personalului său de aproape 10.000 de angajați în Rusia.

„Să fim clari – activitățile Raiffeisen Bank International în Rusia contribuie la economia și bugetul Rusiei și oferă resurse financiare pentru continuarea agresiunii militare împotriva Ucrainei”, se spune în scrisoarea Parlamentului European de la Bruxelles.
Ucraina a refuzat să îndepărteze Raiffeisen Bank din Austria de pe lista de sponsori internaționali ai războiului din cauza continuării operațiunilor sale în Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău