Moldindconbank: GO la fotbal! Un meci mixt organizat între părinți și copii

25 Oct. 2023, 09:39
 // Categoria: Slider // Autor:  Palade Maria
25 Oct. 2023, 09:39 // Slider //  Palade Maria

Patru echipe de fotbal mixte, formate din copii din proiectul “Fotbal în Școli” și părinții acestora, și-au demonstrat abilitățile în cadrul unui meci inedit, organizat de către Moldindconbank sub brandul GO Mastercard la data de 21 octombrie.

Evenimentul a avut loc pe arena Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) din parcul ”La izvor”.

Dmytro Krepak, Vicepreședintele Comitetului de Conducere Moldindconbank:
”Moldindconbank investește permanent în educația și pregătirea tinerei generații, precum și contribuie la promovarea modului activ și sănătos de viață în societate. Pentru cei mai tineri clienți ai noștri, Moldindconbank a lansat și un produs special, numit cardul GO, în care am investit nu doar elemente bancare, dar și o parte din sufletul nostru. Ne bucurăm enorm că, în cadrul evenimentului de astăzi, am reușit să combinăm toate aceste aspect ale activităților noastre, să ștergem granițele între generații și să demonstrăm că copiii și părinții pot petrece timpul liber util și plăcut”.

Înainte de a se duela pe teren, cei prezenți au avut posibilitatea de a participa la un masterclass din partea starurilor fotbalului moldovenesc și un scurt antrenament, ghidat de antrenorii echipei naționale de fotbal.

Diana Bulgaru, manager Proiecte Grassroots FMF:
”Ceea ce am vrut să promovăm este înțelegerea între generații, între copii și părinți. I-am adunat împreună pe stadion, ca sa profite de acest moment și să joace fotbal”.

Evenimentul a culminat cu premierea echipelor de către Moldindconbank și partenerii săi.

Meciul a fost organizat de Moldindconbank cu susținerea Mastercard, Federației Moldovenești de Fotbal, Tekwill, Aquaterra Sport School, Felicia Optic Center și Ultra.

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău