„Rara Neagră Rose” de la Castel Mimi, sub lupa somelierului Mihai Druţă

25 Oct. 2023, 09:12
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
25 Oct. 2023, 09:12 // Slider //  MD Bani

Rara neagră este un soi autohton de struguri, care se bucură de popularitate în rândul consumatorilor de vinuri. Face parte din acele patru soiuri străvechi, cele mai vechi din Republica Moldova, alături de Feteasca Neagră, Feteasca Albă şi Feteasca Regalală.

Sticla de „Rara Neagră Rose” de la Castel Mimi a fost atent analizată şi degustată în cadrul rubricii „Un vin bun cu Mihai Druţă”. Imediat după procedura tradiţională degustării, somelierul a venit cu verdictul:

„Limpede, cristalin, strălucitor. O culoare bună, frumoasă. În aromă simţim foarte bine fructele galbene supra coapte, simţim o notă de fricte exotice – mango, maracuia, puţin pomelor, dar la fel simt foarte bine şi fructele roşii – zmeură, căpşună. Un gust uşor, lejer. Acest vin s-ar asocia cu mâncăruri puţin mai complexe, vorbim de pui, de o salată de pui, o salată pe bază de fructe de mare. Un rose interesant şi foarte prietenos”, susţine Mihai Druţă.

La finalul rubricii, Mihai Druţă şi-a îndemnat urmăritorii să descopere vinurile din soiuri autohtone, să se mândrească cu ele şi să le aleagă pentru recepţii sau în calitate de cadou.

Precizăm că promotorul vinurilor din soiuri autohtone este Castel Mimi, care a lansat şi o campanie naţională prin care îndeamnă consumatorii de vinuri din ţară, dar şi din diaspora, să aleagă vinurile noastre din soiuri autohtone şi să promoveze astfel numele de ţară.

Au dat curs invitaţiei şi s-au alăturat campaniei artişti şi personalităţi din Republica Moldova, printre care naistul Constantin Moscovici, actorul şi prezentatorul Andrei Porubin, cântăreţele Doina Sulac şi Cornelia Ştefăneţ, dar şi sportivul Ion Lazarenco.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău