Musk: Aș mânca un happy meal în fața televizorului, dacă McDonald’s ar accepta Dogecoin. Prețul criptomonedei a crescut

26 Ian. 2022, 11:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Ian. 2022, 11:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

McDonald’s, cunoscutul lanț de restaurante de tip fast-food american, a încercat să interacționeze cu comunitatea crypto, iar momentul a fost speculat de excentricul miliardar Elon Musk, ocazie cu care prețul Dogecoin a crescut imediat.

Prețul criptomonedei care a luat naștere în urma unei glume lansate pe internet a crescut imediat cu 8% în urma unui simplu tweet al lui Elon Musk, ajungând la 0,1445 dolari, potrivit datelor de la CoinMarketCap, citate de BusinessInsider.

McDonald’s a întrebat comunitatea crypto „ce face”, într-un moment în care s-a intrat într-o frenezie a vânzărilor de criptomonede, iar Elon Musk a răspuns spunând că „ar mânca un happy meal în fața televizorului, dacă McDonald’s ar accepta Dogecoin”, ca formă de plată.

Dogecoin este a zecea cea mai valoroasă criptomonedă, fiind evaluată la aproximativ 18,5 miliarde de dolari. Tesla acceptă Dogecoin ca formă de plată pentru o parte din mărfurile sale și a acceptat temporar și bitcoin ca formă de plată pentru mașinile sale electrice anul trecut.

Tweet-ul celor de la McDonald’s prin care încerca să atragă atenția celor care sunt conectați la piețele crypto nu a venit întâmplător. O glumă des întâlnită în comunitatea crypto, în special în perioadele în care prețurile scad, este aceea că, pierderile cauzate de scăderea prețurilor, i-ar forța pe mulți să ajungă să „întoarcă burgeri la McDonald’s”, adică la un job nu foarte apreciat.

Cum prețul criptomonedelor a continuat să scadă, McDonald’s a încercat să facă la rândul lor o glumă, atrăgând atenția comunității și crescându-și expunerea pe piață, doar că Elon Musk a profitat și mai mult de tweet-ul lor, ajutând dogecoin să se aprecieze.

Elon Musk se implică destul de des în evoluția Dogecoin, reacțiile lui influențând adesea prețul monedei virtuale, care a luat naștere dintr-o glumă în spațiu virtual.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:02 // Actual //  Lupu Eduard

Maia Sandu susține că a aflat de reținerea fostului președinte Igor Dodon când a ajuns în SUA, la Boston. „Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, iar dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate” și speră că „nu sunt jocuri politice ale cuiva”.

„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.

Totodată, șefa statului, a precizat că, după cum scrie realitatea.md, Procuratura trebuie să investigheze modul cum a fost gestionat acest dosar pornit pe numele lui Igor Dodon, dar și a probelor și dovezilor scurse în presă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău