TOP 10 tendințe în social media pentru 2022. Meme-urile își păstrează pozițiile

26 Ian. 2022, 11:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Ian. 2022, 11:03 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Și în 2022 social media va continua să aibă un rol foarte important în viața companiilor și, mai exact, în modul în care acestea interacționează cu clienții vechi și reușesc să atragă clienți noi. Pentru a maximiza oportunitățile pe care le aduce acest gen de interacțiune dintre branduri și clienți, start-up.ro a realizat TOP zece tendințe în social media de pentru 2022.

1. Va veni cu adevărat vremea creatorilor de conținut. Aceștia vor putea să facă bani direct din platformele sociale mult mai ușor decât până acum cu features ce se anunță a fi lansate curând, de exemplu Instagram Subscriptions.

Potrivit Mihaelei Lemnaru, Social Media & Creative Strategist, platformele sociale precum TikTok, Instagram, Pinterest și chiar LinkedIn au început să investească serios în instrumente pentru creatori. Scopul? Să îi mențină pe aceștia aproape de comunitatea lor și să colaboreze mai ușor cu brandurile.

2. Comerțul direct din platformele sociale va fi mai popular

„Cum ar fi să poți descoperi, cumpăra și avea suport după finalizarea comenzii- toate direct din social media? Se numește social commerce și va fi din ce în ce mai pregnant în viitorul foarte apropiat. Spre exemplu, deja există Instagram Shop & Instagram Checkout, Pinterest shop tab, iar TikTok testează Tiktok shopping”, afirmă Mihaela.

3. Video vertical

„Atât TikTok, cât și Instagram ne-a delectat în ultima vreme cu video-uri scurte, în format vertical pe feed. Și extra, sunt un bun growth hack pentru orice business sau creator de conținut”, spune specialistul în social media.

4. Meme-urile rămân un tip de conținut foarte apreciat în social media

Secretul este să adaptezi la business-ul tău și/ sau sa folosești meme-uri în trend, contextuale.

5. LinkedIn vine din urmă

„Chiar dacă până acum a fost considerat a fi pentru recrutori sau pentru cei care caută un loc de muncă, platforma și-a dus atenția și către LinkedInfluencers (creatorii de conținut pe LinkedIn), oferind noi trăsături și programe globale pentru ei. Iar engagementul pe platformă este destul de mare, dacă postezi corect și interesant”, este părerea Mihaelei.

6. Mai multă conștientizare în ceea ce privește problemele lumii

De la schimbările climatice până la sănătatea mentală și burnout- toate sunt subiecte abordate din ce în ce mai mult în social media. „Se vorbește mai mult despre a lua pauze de la mediul digital, evitarea extenuării și self-care. De asemenea, awareness-ul merge și către zona de diversitate și incluziune socială”.

7. Comunicarea cu ajutorul chatboților devine necesară pentru a economisi timpul departamentului de customer service, spre exemplu

Chatboții cu inteligența artificială pot înțelege precis ceea ce dorești sau ce nemulțumiri ai și îți oferă cea mai bună soluție în doar câteva secunde.

8. Și mai multe branduri vor adapta tehnologia AR/ VR

Experiența utilizatorului este cea mai importantă, de aceea brandurile doresc să ducă totul la nivelul următor, folosindu-se de tehnologie pentru a încuraja deciziile de cumpărare.

9. Influencer marketing rămâne un pilon principal de promovare în social media a unui brand

Micro influencerii și blogurile de nișă sunt, de asemenea, apreciate de branduri, care preferă să meargă țintit la publicul potrivit, este de părere Mihaela Lemnaru.

10. Era autenticității

„Oamenii s-au cam plictisit ca totul să fie perfect în social media- farfuria perfectă, familia perfectă, casa perfectă. Autenticitatea și atitudinea „fără filtru” vine la putere cu scopul de a crea conexiuni mai adânci cu comunitatea. Adio feed perfect, bun venit conținut valoros”, concluzionează Mihaela referitor la tendințele din social media de care ar trebui să țină cont companiile în acest an.

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău