Nou de la maib! Clienții business pot face non-stop plăți în lei

10 Ian. 2023, 13:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Ian. 2023, 13:15 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Pentru că înțelegem cât de important este pentru o afacere să aibă acces rapid la resurse bănești, maib implementează o nouă funcționalitate – efectuarea tranzacțiilor în lei la orice oră din zi, cu procesare imediată către cei peste 40 000 de contragenți ai maib.

Astfel, prin intermediul sistemului internet banking, clienții business pot efectua oricând plăți către furnizorii de servicii și utiliza imediat resursele bănești primite de la alți parteneri, clienți ai maib.

Ce tranzacții pot fi efectuate non-stop de către clienții business?

  • Transferul mijloacelor financiare partenerilor pentru serviciile sau produsele primite.
  • Suplinirea cardului maib business de pe contul curent deschis la maib și viceversa.
  • Transferuri în lei între conturile proprii.
  • Operațiuni de vânzare/cumpărare a valutei între conturile deținute la maib, conform cursului comercial valutar existent la momentul tranzacției.

Operațiunile se efectuează în conformitate cu politica internă maib de procesare automată a tranzacțiilor.

Ce primesc clienții business?

  • Disponibilitate și independență – clientul poate oricând să se conecteze la contul său prin intermediul sistemului internet banking pentru a trimite sau a primi bani, chiar și în afara programului de lucru a băncii (24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an).
  • Viteză – plata și recepționarea imediată a banilor în cont pentru clienții
  • Nu se percep comisioane suplimentare – pentru procesarea tranzacțiilor în afara programului de lucru a maib clientul nu achită taxe suplimentare.

Noua funcționalitate are menirea de a oferi un nou nivel de banking clienților business și a susține ritmul lor dinamic și alert de muncă.

Pentru mai multe detalii, clienții business pot contacta cu încredere maib la numărul de telefon 022 022 428.

Maib – simplu și ușor!

P.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău