Nu aurul este rege pe piața bancară din Republica Moldova. Surpriză! O bancă cu crypto îi ademenește pe moldoveni

18 Oct. 2022, 10:11
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Oct. 2022, 10:11 // Actual //  bani.md
Deja de aproape trei luni în Chişinău funcţionează Coinbank, care susţine că este „prima companie din Republica Moldova care asigură siguranța la tranzacțiile de vânzare și/sau cumpărare de bitcoin cât și de alte criptomonede”.

Coinbank are un ATM de criptomonede, amplasat pe strada Bănulescu Bodoni, unde anterior a activat un schimb valutar (în septembrie încă mai stătea panoul, unde era afişat cursul de schimb al valutelor) şi este deţinut de firma Coin Bank SRL, la care administator şi fondator apare Adrian Baltaga, scrie mold-street.com.

În Moldova este permisă circulația criptomonedelor?

Pe pagina WEB, se afirmă că „este pentru prima data în Republica Moldova, când utilizatorii pot procura și/sau vinde criptomonede prin intermediul ATM de criptomonede”.

Totodată compania susţine că „pe teritoriul Republicii Moldova este permisă  vînzarea-cumpărarea de criptomonede”, publicând un citat din lege potrivit căruia „bunurile pot circula liber, cu excepţia cazurilor cînd circulaţia lor este limitată sau interzisă prin lege” şi că nu există nici o limitare legală privind circulația de criptomonede.

Într-un răspuns oferit pentru Mold-Street.com, administraţia Băncii Naţionale a Moldovei susţine că firma Coin Bank SRL „nu s-a adresat la BNM pentru obținerea unei licențe de activitate privind vânzarea/cumpărarea așa-numitelor „monede virtuale” prin intermediul ATM-lor, respectiv BNM nu a oferit careva documente și/sau informații companiei Coin Bank SRL privind activitatea cu așa-numitele „monede virtuale”.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 13:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 13:22 // Actual //  Ursu Victor

Duma de Stat a Rusiei a adoptat în a treia lectură bugetul federal pentru anii 2025-2027, care prevede cheltuieli record pentru întreținerea armatei. Potrivit documentului, în 2025, autoritățile ruse intenționează să cheltuiască 13,5 trilioane de ruble pentru război și încă 3,5 trilioane de ruble pentru forțele de securitate.

Astfel, în 2025, aproximativ 40% din totalul cheltuielilor bugetului vor fi alocate pentru apărare și securitatea națională, sumă mai mare decât cheltuielile combinate pentru sănătate, politică socială și educație.

Cheltuielile sociale, inclusiv pensiile și diversele ajutoare, vor constitui aproximativ 6,5 trilioane de ruble, iar pentru sănătate sunt alocați aproximativ 1,8 trilioane de ruble, de două ori mai puțin decât pentru întreținerea forțelor de securitate.

Cheltuielile pentru întreținerea președintelui Vladimir Putin și a administrației sale în 2025 vor ajunge la aproape 31 miliarde de ruble, cu o creștere de 25,5% față de anul 2024.

În următorii doi ani, sunt prevăzute cheltuieli mari și pentru armată: în 2026 se vor aloca 12,8 trilioane de ruble, iar în 2027, 13,1 trilioane de ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău