O companie aeriană se plânge pe noua variantă de COVID-19. Numărul rezervărilor a scăzut

30 Nov. 2021, 14:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
30 Nov. 2021, 14:11 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania aeriană EasyJet a înregistrat „o oarecare slăbire” a rezervărilor pe fondul îngrijorării cu privire la noua variantă Covid, spune șeful companiei.

Dar Johan Lundgren a declarat pentru BBC că este prea devreme pentru a evalua care ar putea fi impactul total, spunând: „Trebuie să vedem cum va decurge situația.”

De asemenea, CEO-ul companiei a menționat că rezervările pentru vara viitoare au fost în mare parte neafectate, cu o cerere puternică reprimită probabil să înregistreze o revenire aproape de nivelurile din 2019 înainte de pandemie.

Varianta Omicron a dus la impunerea unor noi reguli de călătorie.

Noua tulpină, care a apărut în Africa de Sud, a avut un impact imediat asupra serviciilor companiilor aeriene pe distanțe lungi precum British Airways și Virgin Atlantic.

Dar, pe măsură ce virusul se răspândește, există temeri că companiile aeriene europene pe distanțe scurte, cum ar fi EasyJet, ar putea fi afectate.

Luni, EasyJet a declarat că își va prelungi politica de rerezervare fără taxe până în martie 2022. Domnul Lundgren a spus că restructurarea companiei aeriene în timpul prăbușirii călătoriilor la apogeul pandemiei a însemnat că este bine plasată pentru a face față oricărei alte perturbări.

Compania aeriană, care a redus costurile și a prioritizat rutele cele mai puternice, a declarat că a avut un început încurajator al sezonului de iarnă.

Într-o actualizare financiară de marți, EasyJet a raportat că veniturile înregistrate pentru a doua jumătate a anului său financiar au depășit nivelurile din 2019. Compania aeriană își mărește planul de flotă cu 25 de aeronave, cu sloturi adăugate la Gatwick, Porto, Lisabona și Linate din Milano.

Cu toate acestea, transportatorul a raportat încă o pierdere înainte de impozitare de 1,14 miliarde de lire sterline pentru anul până la sfârșitul lunii septembrie, în creștere față de o pierdere de 835 de milioane de lire sterline cu anul anterior.

În ciuda pierderii considerabile, care a acoperit unele dintre cele mai grave perioade ale pandemiei, cifra a fost încă mai bună decât se aștepta, potrivit Sophie Lund-Yates de la brokerul de acțiuni Hargreaves Lansdown. Ea a spus că restructurarea EasyJet, modelul de afaceri cu costuri reduse și rețeaua puternică de rute, cu baze în destinații populare, au fost motiv de optimism cu privire la revenire.

De asemenea, și alte companii aeriene se arată îngrijorate de apariția noii tulpini. Președintele companiei Emirates, cu sediul în Dubai, Tim Clark, a declarat că un impact major asupra călătoriilor de iarnă ar cauza probleme serioase aviației globale.

El a declarat agenției de presă Reuters: „Decembrie este o lună foarte importantă pentru afacerile de călătorii aeriene. Dacă aceasta se pierde, sau iarna este pierdută pentru mulți transportatori, vor exista traume semnificative în afaceri, cu siguranță în domeniul aviației și al periferie.”

Iar operatorul scandinav SAS a menționat într-o declarație financiară de marți „rămînem precauți din cauza incertitudinilor predominante”.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău