O companie românească se implică în reducerea dependenței energetice a Moldovei

11 Iun. 2024, 10:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
11 Iun. 2024, 10:02 // Actual //  Soroceanu Olga

Compania românească Simtel Team S.A., listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, și-a consolidat poziția în sectorul energiei regenerabile și al telecomunicațiilor, fiind un jucător important pe piață. Potrivit rezultatelor financiare pentru trimestrul I din 2024, compania a înregistrat o creștere substanțială a activității sale de energie regenerabilă în Republica Moldova, transmite indepenentnews.ro.

Acest avans a contribuit semnificativ la profitul net al Grupului Simtel, care a crescut cu 199% comparativ cu același trimestru din 2023, atingând un milion de euro. Creșterea a fost favorizată de diversificarea portofoliului de proiecte și de extinderea constantă a operațiunilor în domeniul energiei regenerabile, inclusiv prin contribuția filialei sale din Republica Moldova.

Directorul de Strategie și Dezvoltare de Business la Simtel, Ana Nedea, a subliniat potențialul considerabil al Republicii Moldova în domeniul energiilor regenerabile:

„Piața de energie regenerabilă din Moldova are un potențial extrem de mare, atât din punct de vedere al energiei solare, cât și al energiei eoliene.

În momentul de față, Republica Moldova este dependentă energetic de țările vecine, ceea ce accentuează încă o dată nevoia de a se orienta cât mai mult pe zona de regenerabile și a asigura o pondere cât mai mare a energiilor regenerabile în mixul de energie, precum și a conștientiza din ce în ce mai mult importanța investițiilor în energiile regenerabile.

Prin deschiderea filialei din Chișinău, ne dorim să avem o contributie reală și imediată la tranziția Republicii Moldova spre un viitor sustenabil prin intermediul exeprienței noastre acumulate pe piața din Romania, dar și cea europeană.

Ne dorim să reprezentăm un partener de încredere pentru clienții noștri din Republica Moldova, să fim un angajator de top pentru tinerii și talentații specialiști și un promotor activ al sustenabilității în Republica Moldova.

Prin proiectele noastre inovăm și aducem tehnologie de vârf pentru a răspunde nevoilor mereu în schimbare”.

Grupul Simtel, recunoscut pentru inovațiile sale în domeniul energiei regenerabile, este singura companie din România și Republica Moldova care oferă un ecosistem complet integrat de soluții pentru eficiența energetică. Aceste soluții includ consultanță, proiectare, autorizare, construcție, mentenanță, operare, măsurare, control, producție și furnizare de energie.

Filiala Simtel din Chișinău, înființată în 2022, se bucură de expertiza și infrastructura companiei-mamă din România. Echipa locală este formată dintr-un country manager, un sales manager, project manageri și specialiști tehnici.

Activitatea Simtel în Republica Moldova se concentrează pe proiectarea, autorizarea, construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice și a sistemelor de stocare pentru companii din diverse industrii. Materialele și componentele utilizate sunt conforme cu standardele europene de calitate și practicile bune ale Simtel.

Oleg Lașco, country manager al Simtel, a subliniat succesul companiei:

„Până în momentul de față, Simtel Solar a implementat centrale în nouă locații din Republica Moldova, cu o capacitate totală de aproximativ 3 MW.” El a adăugat: „Ne dorim să participăm activ la dezvoltarea sectorului energiei regenerabile în Republica Moldova prin implementarea centralelor conform celor mai înalte standarde europene. Prin activitatea noastră, contribuim activ la atingerea obiectivului Moldovei de a ajunge până în anul 2030 la o pondere de 27% a energiei regenerabile.”

Simtel, un grup de companii de inginerie și tehnologie, activează în domeniile energiei regenerabile, telecomunicațiilor, dezvoltării de platforme software și tehnologiei roboților autonomi. Fondată în 2010, compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 2021 sub simbolul SMTL și deține indicele MSCI din 2023.

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău