Vaticanul ar putea pierde 116 milioane EUR. Vinde un imobil de LUX din Londra, aflat în centrul unui scandal financiar

09 Nov. 2021, 08:19
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Nov. 2021, 08:19 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Vaticanul ar putea pierde peste 100 de milioane de euro prin vânzarea unui imobil londonez aflat în centrul unui scandal financiar.

Această vânzare, aflată în ultimele etape, către fondul american Bain Capital ar urma să aducă 200 de milioane de lire sterline (233 de milioane de euro), cu aproximativ 116 milioane de euro mai puţin decât cele aproximativ 350 de milioane investite de Vatican în 2014, potrivit cotidianului britanic Financial Times, citat de AFP.

Contactaţi de AFP, reprezentanţii Vaticanului nu au dorit să facă declaraţii cu privire la aceste informaţii, relatează Agerpres.

Clădirea de lux de 17.000 de metri pătraţi, situată în districtul londonez Knightsbridge, pe Sloane Avenue 60, se află în prezent în centrul unui amplu proces pentru infracţiuni financiare la Vatican. Zece persoane, printre care şi influentul cardinal Becciu, fostul prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, sunt judecate pentru fraudă, deturnare de fonduri, abuz de putere şi spălare de bani, fiind suspectate de finanţare opacă, prin intermediul unor oameni de afaceri italieni.

Scandalul datează din 2013, când Secretariatul de Stat al Vaticanului a cumpărat la un preţ supraevaluat această clădire în capitala britanică, alocând în acest scop fonduri din Obolo di San Pietro, un fond de donaţii primite de la credincioşii catolici pentru a finanţa acţiunile de caritate ale papilor şi activitatea acestora.

La vremea respectivă, cardinalul Becciu era responsabil de aceste operaţiuni, deoarece deţinea funcţia de substitut pentru Afaceri Generale, post pe care l-a părăsit în 2018 după ce a fost numit de papa Francisc prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Scandalul a afectat reputaţia Bisericii Catolice şi pe cea a papei Francisc, care a accelerat în ultimele luni reformele financiare interne pentru a lupta împotriva corupţiei.

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei