O țară cere Chinei să oprească efectuarea testelor anale pentru depistarea COVID-19 la intrarea în țară

02 Mart. 2021, 16:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
02 Mart. 2021, 16:18 // Au Bani //  Realitatea.md

Japonia a cerut autorităților chineze să nu mai facă teste anale pentru dipistarea Covid-19 cetățenilor săi atunci când intră în China. Unii cetățeni japonezi s-au plâns că procedura i-a afectat psihologic, spun oficialii.

China, care a controlat în mare măsură virusul, a început să efectueze tampoane anale în luna ianuarie.„Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au primit teste de tamponare anală, ceea ce a cauzat un mare impact psihologic”, a declarat secretarul șef al cabinetului Katsunobu Kato.

Nu se știe câți cetățeni japonezi au primit astfel de teste, a adăugat el. Testele sunt utilizate pe unii dintre cei aflați în carantină sau care intră în China, a mai spus Kato.

China nu a răspuns până în momentul de față la solicitarea Japoniei, însă cererea a fost efectuată prin intermediul Ambasadei Japoniei la Beijing.

Mai mult de atât, săptămâna trecută, presa americană a raportat că și unii diplomați americani s-au plâns de această procedură. China însă a negat că i-ar fi supus pe americani unor astfel de teste.

Unele orașe din China au introdus metoda de testare cu tampoane anale, experții locali susținând că pot „crește rata de detectare a persoanelor infectate”. La momentul lansării lor, mass-media de stat a raportat că aceste teste sunt „controversate în rândul experților” și că au fost mult mai puțin eficiente decât testele cu colectare din căile respiratorii superioare, cea din urmă fiind cea mai utilizată, deoarece se crede că majoritatea oamenilor contactează virusul pe cale orală au spus ei.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău