OMS crede că a identificat originea COVID-19. Cum a ajuns virusul la om

18 Mart. 2021, 14:47
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
18 Mart. 2021, 14:47 // Actual //  MD Bani

În urma unei investigații de câteva luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ajuns la concluzia că, cel mai probabil, fermele de animale sălbatice din China sunt sursa pandemiei de COVID-19.

Aceste ferme de animale sălbatice, multe dintre ele din sau aflate în apropierea provinciei Yunnan din sudul Chinei, furnizau animale vânzătorilor din piața de fructe de mare Huanan din Wuhan, unde au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, a declarat Peter Daszak, care a făcut parte din echipa OMS care a călătorit în China. O parte dintre aceste animale sălbatice s-ar fi putut infecta cu SARS-CoV-2 de la liliecii din zonă, scrie Live Science.

OMS va prezenta un raport referitor la aceste investigații în următoarele săptămâni.

În ianuarie, o echipă de experți a OMS s-a deplasat în China pentru a cerceta modul în care a apărut pandemia care a infectat până acum peste 120 de milioane de oameni și a ucis alte 2,6 milioane de persoane din toată lumea. După ce au apărut mai multe teorii conspiraționale, OMS a respins ideea că virusul a fost scăpat dintr-un laborator din China.

Toți oamenii de știință care au studiat problema au ajuns la concluzia că virusul provine de la lilieci și a ajuns la oameni printr-o altă specie de animale. La fel și experții  OMS consideră că virusul provine de la liliecii din sudul Chinei, a trecut la animalele din ferme și apoi a ajuns la oameni.

Fermele de animale sălbatice fac parte dintr-un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a ajuta populația rurală să scape de sărăcie și pentru a echilibra diferențele dintre rural și urbană, a mai spus Peter Daszak.

Ei iau animale exotice, cum ar fi zibete, porci spinoși, pangolini, câini raton și șobolani de bambus, pe care le cresc în captivitate„, spune expertul OMS

Aceste ferme au fost închise, iar crecătorii au primit indicații despre cum să sacrifice animalele astfel încât să nu fie tranmis virusul.

Majoritatea fermelor au animale care pot transmite virusul, inclusiv zibete și panglioni. Majoritatea sunt situate în sau în apropiere de provincia Yunnan din sudul Chinei, unde oamenii de știință au descoperit anterior un virus al liliecilor care este similar în proporție de 96% cu SARS-CoV-2, potrivit NPR. OMS încă nu știe ce animal a transmis virusul de la lilieci la oameni.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău