Opulență la Monaco! Dronele sunt folosite pentru livrarea șampaniei pe yacht-uri

14 Oct. 2023, 07:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Oct. 2023, 07:33 // Actual //  Lupu Eduard

Dronele sunt folosite la Monaco pentru livrările de lux. O companie care produce astfel de sisteme a efectuat cu succes prima livrare în largul Mării Mediterane. „Mesagerul” a dus șampanie și caviar pe un yacht.

Dacă în alte părți ale lumii dronele sunt folosite în lupte și bombardamente la Monaco, lucrurile stau total diferit. O companie care furnizează drone a bifat o inițiativă care a uimit întreaga lume. Astfel, a fost efectuată cu succes prima livrare cu drona pe un yacht din largul Mării Mediterane.

Gadget-ul zburător a dus la destinație un colet care conținea șampanie scumpă și caviar.

Drone folosite pentru livrări „de lux” la Monaco

Operatorul de drone MC-CLIC a reușit să impresioneze o lume întreagă cu această inițiativă. Compania a efectuat o livrare de lux în largul Mării Mediterane cu ajutorul unei drone.

Aceasta a fost utilizată pentru transportarea unui colet de 5 kg. Pachetul respectiv conținea șampanie scumpă, dar și caviar. Drona electrică a transportat cu succes coletul, direct pe un yacht lung de trei 73 m. Ambarcațiunea în valoare de 35 de milioane de dolari este administrată de Coral Ocean,  o companie renumita la nivel internațional.

Livrarea a fost efectuată sub forma unui test inițiat de producătorul de drone. Demersul a avut la bază colaborarea cu producătorul de iahturi.

Coletul livrat direct în largul mării conținea o sticlă de șampanie Don Perignon, dar și o cutie de caviar Azure de 500 de grame. De asemenea pachetul conținea și un parfum dar și un ceas Ralf Tech.

Luxosul colet a ajuns la destinație după ce a parcurs un zbor de un kilometru, fiind atașat de drona electrică. Imaginile cu premiera din Monaco au fost postate în mediul online. Cum era de așteptat reacțiile internauților nu au întârziat să apară.. Numeroase voci blamează astfel de inițiative, mai ales în contextul în care în alte părți ale lumii dronele sunt folosite în război.

De cealaltă parte, mulți internauți laudă performanțele tehnologiei noi. Inițiatorii acestui demers nu au oferit detalii legate de costurile unei astfel de livrări.

Conform planurilor companiilor din domeniu, dronele ar putea realiza în curând livrări la peste 50 km distanță. Timpul necesar pentru o astfel de procedură ar fi mult mai scurt față de livrările realizate de curieri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău