Colegul nostru, Traian Stoianov, a mers la Castel Mimi, acolo unde duminică va avea loc un eveniment exclusiv în ţara noastră. Pentru câteva ore, toate aparatele electrice şi lumina va fi deconectată la Castel Mimi, iar locul becurilor LED va fi luat de zeci de lumânări de diferite dimensiuni.
Evenimentul care va fi organizat în data de 24 martie, începând de la ora 19.00, se aliniază mişcării internaţionale prin care se doreşte economisirea energiei electrice şi reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.
„În curtea castelului se vor stinge toate luminile, chiar și în restaurant, iar drumul pe care vor merge oaspeţii va fi ghidat de lumânări, chiar de la intrarea Castelului. În restaurantul „Bufnița Albă” oaspeții vor fi așteptați cu un pahar de spumant de la Castel Mimi, ca un bun venit”, susţine Tudor.
Cina enograstronomică cu bucate delicioase şi vin select va fi întreţinută cu muzică live, interpretată la harpă, la lumina lumânărilor.
„Pe lângă atmosfera de poveste care va fi aici, bucătarii noștri au făcut și un meniu atent selectat. Fiecare fel de bucate va fi servit cu un pahar de vin. Spre exemplu starterul, tartar de somon, va fi servit cu un Sauvignon Blanc 2022. La antre vom avea risotto cu ciuperci, servit cu Rose de Bulboaca. Felul principal este iepure cu fistic, cu un pahar de vin Rara Neagră, din soi de viță autohton. La desert vom avea parfait de halva cu pomuşoare de pădure, servit cu Vişinată Domnească”, spune Anastasia.
Detalii despre eveniment şi preţuri aflaţi la numărul de telefon 062 00 1893