În lupta pentru supremaţie la nivel mondial în domeniul vital al semiconductoarelor, în care cei mai importanţi combatanţi sunt SUA şi China, Europa trebuie să-şi creeze un ecosistem care s-o ajute să ajungă la autosuficienţă, scrie ZF.
Germania ar putea deveni marele producător de semiconductoare al Europei graţie investiţiilor aflate în curs în această industrie, a declarat recent cancelarul Olaf Scholz, potrivit Reuters. Astfel, țara face eforturi majore pentru a-şi consolida producţia de semiconductoare.
Sectoarele de microelectronice şi semiconductoare ale ţării sunt organizate în puternice clustere regionale. În clusterul din jurul Dresdei, aproximativ 200 de companii activează în sectorul semiconductoarelor.
Ambiţiile Germaniei din domeniul producţiei de semiconductoare atrag proiecte din ce în ce mai numeroase şi mai mari în condiţiile în care continentul se luptă să-şi asigure siguranţa aprovizionării şi suveranitatea tehnologică pe viitor.
Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!
Gigantul american Intel a selectat în martie 2022 Magdeburg drept locaţie pentru viitoarele sale unităţi europene de producţie de semiconductoare. Bosch a investit un miliard de euro în unitatea de producţie din Dresda. Fabrica este prima facilitate complet digitalizată de producţie de semiconductoare din Europa. Producătorul american Globalfoundries şi-a anunţat intenţia de a-şi dubla capacitatea unităţii din Dresda, într-o investiţie de peste un miliard de euro. Acesta vizează investiţii de 1,1-2,4 miliarde de euro în următorii ani. Infineon intenţionează să investească 2,4 miliarde de euro la unitatea din Dresda în următorii ani, iar producătorul american Vishay vrea să-şi extindă producţia din Iztehoe.
Şi Spania are ambiţii de a deveni lider în industrie. În noiembrie, premierul spaniol Pedro Sanchez s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Samsung în Coreea de Sud pentru a atrage investiţii.