Pentagonul grăbește procedura de livrare de arme către Ucraina. SUA se teme de atacurile Rusiei cu dronele kamikaze

18 Oct. 2022, 15:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Oct. 2022, 15:44 // Actual //  Lupu Eduard

Departamentul de Stat din SUA a declarat că dronele iraniene reprezintă o încălcare a unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU. Este vorba de o prevedere care restricționează anumite transferuri de arme către sau dinspre Iran.

În acest context, efortul Pentagonului este doar cea mai recentă dovadă a unui nou impuls urgent al SUA și al aliaților săi de a ajuta Ucraina să construiască un sistem cuprinzător de apărare aeriană și antirachetă. Scopul este de a se proteja împotriva acestor drone kamikaze. Armele Rusiei din Iran au ucis patru persoane într-un atac asupra Kievului luni, 17 octombrie.

Rusia atacă Ucraina cu drone iraniene

Dronele au devenit o problemă din ce în ce mai gravă pentru Ucraina. Așadar, Departamentul de Stat a declarat, după bombardamentele de ieri, că dronele reprezintă o încălcare a unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU. Rusia a apelat a aceste arme pentru că rezervele sale de muniție de precizie încep să se epuizeze.

Prin aceste arme, Moscova își va menține capacitatea de a lovi ținte de mare valoare, dar și va teroriza orașele ucrainene, de la distanță, susțin analiștii occidentali. În ultimele zile, acestea au fost folosite pentru a lovi infrastructura energetică. Aceste drone kamikaze din Iran sunt diferite de cele tradiționale pentru că sunt proiectate să se prăbușească pe o țintă și să explodeze. Astfel, ele își detonează focosul şi distrug dronele în acest proces. Mai mult decât atât, ele sunt mai mici şi mai uşor de controlat față rachetele de croazieră.

Statele Unite nu ştiu exact câte drone a furnizat Iranul Rusiei. Totuși, analiştii militari spun că numărul este în mod clar substanţial. Forțele ruse au tras 43 de focuri numai luni, dintre care 37 au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană, au precizat Forţele Aeriene Ucrainene. Un oficial american din domeniul apărării a estimat că numărul total este de ordinul sutelor, notează CNN.

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

„Termoelectrica” S.A. informează că, în perioada 04-14 februarie a.c. se vor efectua lucrări de mentenanță la Blocul energetic nr.1, se arată în mesajul companiei.

La 04.02.2023, ora 00:00, Blocul energetic nr.1 urmează a fi stopat pentru efectuarea lucrărilor, reglementate de normele tehnice.

Fostul deputat Alexandr Slusari susține că Termoelectrica continuă să achite nota de plată pentru netransparența și scheme obscure. Regretabil este că bardac la această întreprindere strategică generează majorarea tarifelor la căldură și prezintă un risc sporit pentru livrarea agentului termic consumătorilor din capitală.

„Din informația mea, în urma avariei de vineri a fost oprit blocul 1 al întreprinderii. Vă amintesc că acest bloc a fost reparat „capital” în 2019 de compania Horuse împreună cu Силовые Машины cu suma de 12,5 mln euro. În 2021 pe acel tender a fost pornit un dosar penal , care pănă în prezent este murat undeva în beciurile Procuraturii”, mai spune Slusari.

Totodată, în pofida unor declarații optimiste ale lui Andrei Spânu, generatorul din blocul 3, defectat în noiembrie 2022, așa și nu a fost repornit și blocul rămâne nefuncțional.

„În general, situația este paradoxală. Blocul 1, chipurile modernizat în 2019, nu funcționează. Blocul 3, reparat recent vara tot de Horuse, este oprit. Lucrează doar blocul 2, licitația de reparație la care a fost anulată în ultima clipă, contrar rezistenței vehemente lui Spânu, care insista asupra contractului cu Horuse/Силовые машины”, mai spune Slusari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău