Prețurile petrolului au crescut luni, după ce liderii americani au ajuns la un acord provizoriu privind plafonul datoriilor, evitând astfel un default major.

Contractele futures pe țițeiul Brent au urcat cu 66 de cenți, sau 0,9%, până la 77,61 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a fost cotat la 73,42 dolari pe baril, în creștere cu 75 de cenți sau 1%, scrie Reuters.

Săptămâna trecută, ambele cotații ale petrolului american au crescut cu peste 1%.

Președintele american Joe Biden și președintele Camerei, Kevin McCarthy, au finalizat sâmbătă un acord de principiu pentru a suspenda plafonul datoriei de 31,4 trilioane de dolari și a plafona cheltuielile guvernamentale pentru următorii doi ani.

Analiștii consideră că această creștere a prețului petrolului este de scurtă durată întrucât există șanse ca Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor în iunie, după ce inflația a crescut mai mult decât se aștepta în aprilie.

Creșterea producției de petrol din SUA, cel mai mare producător din lume, ar putea încetini, de asemenea, pe măsură ce firmele energetice vor închide platformele petroliere pentru a patra săptămână la rând.

Numărul platformelor petroliere care funcționează a scăzut cu cinci unități, până la 570 săptămâna trecută, până la cel mai scăzut nivel din mai 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!