Platforma chineză TikTok, dată în judecată de 13 state din SUA şi Districtul Columbia, pentru că nu protejează tinerii

09 Oct. 2024, 09:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
09 Oct. 2024, 09:45 // Actual //  Ursu Victor

TikTok se confruntă cu noi procese intentate de 13 state din SUA şi Districtul Columbia, care acuză populara platformă de socializare că dăunează şi nu protejează tinerii, transmite agenția Reuters.

Procesele intentate separat în New York, California, Districtul Columbia şi alte 11 state, extind lupta juridică a TikTok, deţinută de China, cu autorităţile de reglementare din SUA, şi cer noi sancţiuni financiare împotriva companiei.

Statele acuză TikTok că foloseşte în mod intenţionat un software care creează dependenţă, conceput pentru a-i face pe copii să urmărească platforma cât mai mult şi des posibil şi că prezintă greşit eficienţa moderării conţinutului.

”TikTok cultivă dependenţa de reţelele sociale pentru a creşte profiturile corporative”, a declarat procurorul general din California, Rob Bonta, într-un comunicat.

”TikTok vizează în mod intenţionat copiii, deoarece ştiu că copiii nu au încă apărarea sau capacitatea de a crea limite sănătoase în jurul conţinutului care provoacă dependenţă.”

TikTok încearcă să maximizeze timpul petrecut de utilizatori pe aplicaţie pentru a-i viza cu reclame, spun statele.

”Tinerii au probleme de sănătate mintală din cauza platformelor de socializare precum TikTok, care creează dependenţă”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James.

TikTok a declarat marţi că nu este deloc de acord cu afirmaţiile, ”dintre care multe le considerăm inexacte şi înşelătoare”, şi că a fost dezamăgită de faptul că statele au ales să dea în judecată ”în loc să lucreze cu noi la soluţii constructive pentru provocările la nivel de industrie”.

TikTok oferă funcţii de siguranţă, inclusiv limite implicite de timp de ecran şi setări implicite de confidenţialitate pentru minorii sub 16 ani, a spus compania.

Procurorul general din Washington D.C., Brian Schwalb, a susţinut că TikTok operează o afacere de transmitere de bani fără licenţă prin intermediul funcţiilor sale de streaming live şi monedă virtuală.

“Platforma TikTok este periculoasă prin design. Este un produs intenţionat care dă dependenţă, care este conceput pentru a-i face pe tineri dependenţi de ecranele lor”, a spus Schwalb într-un interviu. ”CLUB DE STRIPTEASE VIRTUAL FĂRĂ RESTRICŢII DE VÂSTĂ”

Procesul de la Washington a acuzat TikTok că facilitează exploatarea sexuală a utilizatorilor minori, spunând că fluxul live şi moneda virtuală TikTok ”funcţionează ca un club de striptease virtual fără restricţii de vârstă”.

Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, Carolina de Nord, Oregon, Carolina de Sud, Vermont şi statul Washington au dat în judecată compania marţi.

În martie 2022, opt state, inclusiv California şi Massachusetts, au declarat că au lansat o investigaţie la nivel naţional cu privire la impactul TikTok asupra tinerilor.

Departamentul de Justiţie al SUA a dat în judecată TikTok în august, pentru că nu a protejat confidenţialitatea copiilor în aplicaţie.

Alte state au dat în judecată anterior TikTok pentru că nu a protejat copiii de vătămări, inclusiv Utah şi Texas.

TikTok a respins luni acuzaţiile într-un dosar judecătoresc. Compania-mamă chineză a TikTok, ByteDance, contestă o lege din SUA care ar putea interzice aplicaţia în Statele Unite.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

09 Oct. 2024, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Oct. 2024, 13:18 // Actual //  bani.md

Thrillerul „Orizont” de Marian Crișan și Anca Puiu este următorul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Pelicula va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00.

Povestea relatată este despre soții Lucian și Andra, care în căutarea norocului preiau în administrare o cabană din Munții Apuseni. Afacerea pare să meargă bine, însă familia realizează că tot ce se întâmplă în jurul ei e controlat de mafia care defrișează păduri.

Din distribuție fac parte actori români renumiți, printre care Emilian Oprea, Rodica Lazăr, Dan Rădulescu, pe sticlă apare și basarabeanul Valeriu Andriuță, dar și artiști care au origini maghiare. Pelicula a fost lansată la Tallin, în noiembrie 2015, apoi nominalizată pentru mai multe premii Goppo.

„E viaţa unei familii într-o situaţie critică, ceea ce e uşor de înţeles. Eu am tot încercat să povestesc şi despre „Moara cu noroc” şi oamenilor li s-a părut interesantă revenirea asta după atâţia ani la o bucată literară clasică. (…)

Eo legătură aşa, invizibilă între nuvela asta şi mine. Nu e o legătură, de fapt, e o atracţie de mult timp. Pot să zic că chiar din liceu, când am citit prima oară „Moara cu noroc” mi-a plăcut. Mi-a plăcut partea asta de atmosferă şi de vizual. Am recitit-o şi după aia şi mi-a inspirat o atmosferă de film. (…)

Undeva între „Morgen” şi „Rocker” am revenit la „Moara cu noroc”, am revenit la carte, am regăsit cartea în biblioteca de acasă. Am citit mai multe nuvele de Slavici şi mi-am amintit ce îmi inspira şi am început să scriu. A fost, aşa, o joacă să încerc să rescriu, să îmi imaginez o familie, cu ce probleme ar avea acum, de ce ar lua o cabană în administrare, cine sunt ei, unde se întâmplă. Voiam să fie un peisaj spectaculos.

În nuvelă, peisajul e de vale, puţin spre munte. Eu am poziţionat puţin mai sus, pe munte, într-o pădure. Şi am început să scriu. A durat destul de mult, vreo doi ani. Am scris, am rescris, am revăzut de multe ori şi filmul clasic („La moara cu noroc”, de Victor Iliu – n.r.) care e o capodoperă. E incredibil filmul şi… şi asta a fost un fel de provocare, să facem ceva care să onoreze şi clasicul. Nu am dorit să facem o ecranizare, dar ne-am uitat tot timpul la filmul acela ca la o bijuterie”, povestea Marian Crișan, într-un interviu acordat pentru Agerpres.

 

Filmul românesc „Orizont” este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău