Ploaie de rachete asupra regiunii Odessa, aflată la puțin peste 200 de km de Republica Moldova

22 Mart. 2023, 09:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mart. 2023, 09:27 // Actual //  Lupu Eduard

Mai multe persoane au fost rănite și un bloc de locuințe a fost avariat marți seara în urma unui atac cu rachetă al aeronavelor rusești. Despre aceasta a scris pe Twitter Yurii Kruk, șeful administrației militare al regiunii Odessa.

“Invadatorii au lansat un atac cu rachete asupra regiunii Odessa. Unele rachete au fost doborâte de apărarea aeriană, dar, din păcate, altele au reușit să lovească. Drept urmare, o clădire de apartamente a fost avariată. Nu sunt morți, dar există răniți”, a scris acesta.

La momentul exploziilor a fost anunțată alertă aeriană în oraș și în regiune.

Maia Sandu: Atâta timp cât Ucraina ne apără, Moldova nu se află în pericol de război

În discursul ținut zilele trecute în Parlamentul de la Chișinău, președintele RM, Maia Sandu, a declarat că atâta timp cât ucrainenii rezistă agresiunii ruse, Republica Moldova este în afara pericolului.

“Nu există niciun pericol de izbucnire a unui război în Moldova cât timp Ucraina rezistă. Vreau să-i asigur pe cetățeni că Moldova nu se află acum în pericol de război. Armata Rusă nu poate ajunge aici cât timp Ucraina rezistă și, în acest fel, apără și Moldova. Suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul și dragostea lor pentru libertate“, a declarat Maia Sandu în Parlament.

Ea a menționat încercările Rusiei, respinse de altfel de Moscova, de a destabiliza Moldova și a amintit că această țară dispune de trupe în regiunea separatistă Transnistria, și va continua să încerce să destabilizeze Moldova “din interior”. În acest context, șeful statului moldovean a lăudat forțele de ordine pentru că au blocat, la protestul partidului pro-rus “ȘOR”, al oligarhului fugar Ilan Șor, acțiunile Moscovei “de a semăna haos”.

Șeful Poliție de la Chișinău spunea într-o conferință de presă că în 12 Martie curent forțele de ordine au reușit să dea peste cap planuri ale unor grupări coordonare de Kremlin, misiunea cărora era să creeze haos la protestul programat în aceeași zi.

“Cu titlu de informație operativă, poliția a fost anunțată despre organizarea de către serviciile specializate din Federația Rusă a unor acțiuni de destabilizare pe teritoriul RM, în timpul protestelor. (…) Moscova a detașat o persoană care coordonează toate activitățile legate de Chișinău, deci cu care se discută și trasează regulile”, a declarat Viorel Cernăuțanu, șeful Poliției Naționale din Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău