Porsche Carrera GT 2004 vândut pentru 975.000 de dolari. A aparținut și campionului F1, Jenson Button

07 Iul. 2021, 18:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 18:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În timpul ilustrei sale cariere de Formula 1, Jenson Button a concurat pentru Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn și McLaren. A obținut un total de 1.235 de puncte în carieră, rezultând 15 victorii, 50 de podiumuri și titlul de pilot de Formula 1 din 2009, pe care l-a câștigat cu Brawn GP.

Cu toate acestea, în viața sa privată, la fel ca majoritatea șoferilor de F1, Button a avut posibilitatea să conducă mai multe mașini luxoase și exotice de-a lungul anilor, dintre care unul este acest Porsche Carrera GT din 2004, care, potrivit Collecting Cars, care tocmai s-a vândut cu 975.000 de dolari.

Button ar fi deținut această mașină când locuia în Monaco. Ulterior, supercarul Porsche a petrecut ceva timp în New Jersey, Marea Britanie și Olanda.

În ceea ce privește specificațiile, vă uitați la o combinație din piele Seal Grey peste Terracotta, jante originale din aliaj, aer condiționat manual, o baterie montată, sistem stereo Becker Online Pro, set complet de bagaje (de asemenea, din piele Terracotta) și o cutie rară sculptură în cositor a motorului V10 al mașinii – un cadou pentru proprietarii Carrera GT. Acest set are chiar o placă gravată cu numele lui Jenson Button.

Apropo, noul proprietar al acestei mașini a primit și o scrisoare de la asistentul personal al lui Button, confirmând proprietatea anterioară a vehiculului de către steaua F1.

Cu doar 5.556 km (8.556 km) la ceas, acest Carrera GT pare să fie în cea mai bună stare. Vizual, nu există deteriorări ale caroseriei și vopseaua Seal Grey este în stare bună, în afară de câteva așchii minore de piatră.

Nu în ultimul rând, să vorbim despre performanță, deoarece aceasta este mașina unui șofer în sensul cel mai adevărat al cuvântului. Puterea vine de la un motor V10 aspirat natural de 5,7 litri (nu le mai face așa), bun pentru 603 CP (612 CP) și 435 lb-ft (590 nm) de cuplu. Totul este apoi trimis către roțile din spate printr-o transmisie manuală cu șase trepte, cu ajutorul căreia vă puteți deplasa la 100 km / h în aproximativ 3,9 secunde. Este mai mult decât rapid, chiar și conform standardelor din 2021.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău