Porsche Carrera GT 2004 vândut pentru 975.000 de dolari. A aparținut și campionului F1, Jenson Button

07 Iul. 2021, 18:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 18:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În timpul ilustrei sale cariere de Formula 1, Jenson Button a concurat pentru Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn și McLaren. A obținut un total de 1.235 de puncte în carieră, rezultând 15 victorii, 50 de podiumuri și titlul de pilot de Formula 1 din 2009, pe care l-a câștigat cu Brawn GP.

Cu toate acestea, în viața sa privată, la fel ca majoritatea șoferilor de F1, Button a avut posibilitatea să conducă mai multe mașini luxoase și exotice de-a lungul anilor, dintre care unul este acest Porsche Carrera GT din 2004, care, potrivit Collecting Cars, care tocmai s-a vândut cu 975.000 de dolari.

Button ar fi deținut această mașină când locuia în Monaco. Ulterior, supercarul Porsche a petrecut ceva timp în New Jersey, Marea Britanie și Olanda.

În ceea ce privește specificațiile, vă uitați la o combinație din piele Seal Grey peste Terracotta, jante originale din aliaj, aer condiționat manual, o baterie montată, sistem stereo Becker Online Pro, set complet de bagaje (de asemenea, din piele Terracotta) și o cutie rară sculptură în cositor a motorului V10 al mașinii – un cadou pentru proprietarii Carrera GT. Acest set are chiar o placă gravată cu numele lui Jenson Button.

Apropo, noul proprietar al acestei mașini a primit și o scrisoare de la asistentul personal al lui Button, confirmând proprietatea anterioară a vehiculului de către steaua F1.

Cu doar 5.556 km (8.556 km) la ceas, acest Carrera GT pare să fie în cea mai bună stare. Vizual, nu există deteriorări ale caroseriei și vopseaua Seal Grey este în stare bună, în afară de câteva așchii minore de piatră.

Nu în ultimul rând, să vorbim despre performanță, deoarece aceasta este mașina unui șofer în sensul cel mai adevărat al cuvântului. Puterea vine de la un motor V10 aspirat natural de 5,7 litri (nu le mai face așa), bun pentru 603 CP (612 CP) și 435 lb-ft (590 nm) de cuplu. Totul este apoi trimis către roțile din spate printr-o transmisie manuală cu șase trepte, cu ajutorul căreia vă puteți deplasa la 100 km / h în aproximativ 3,9 secunde. Este mai mult decât rapid, chiar și conform standardelor din 2021.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală