Porsche Carrera GT 2004 vândut pentru 975.000 de dolari. A aparținut și campionului F1, Jenson Button

07 Iul. 2021, 18:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2021, 18:09 // Au Bani //  MD Bani

În timpul ilustrei sale cariere de Formula 1, Jenson Button a concurat pentru Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn și McLaren. A obținut un total de 1.235 de puncte în carieră, rezultând 15 victorii, 50 de podiumuri și titlul de pilot de Formula 1 din 2009, pe care l-a câștigat cu Brawn GP.

Cu toate acestea, în viața sa privată, la fel ca majoritatea șoferilor de F1, Button a avut posibilitatea să conducă mai multe mașini luxoase și exotice de-a lungul anilor, dintre care unul este acest Porsche Carrera GT din 2004, care, potrivit Collecting Cars, care tocmai s-a vândut cu 975.000 de dolari.

Button ar fi deținut această mașină când locuia în Monaco. Ulterior, supercarul Porsche a petrecut ceva timp în New Jersey, Marea Britanie și Olanda.

În ceea ce privește specificațiile, vă uitați la o combinație din piele Seal Grey peste Terracotta, jante originale din aliaj, aer condiționat manual, o baterie montată, sistem stereo Becker Online Pro, set complet de bagaje (de asemenea, din piele Terracotta) și o cutie rară sculptură în cositor a motorului V10 al mașinii – un cadou pentru proprietarii Carrera GT. Acest set are chiar o placă gravată cu numele lui Jenson Button.

Apropo, noul proprietar al acestei mașini a primit și o scrisoare de la asistentul personal al lui Button, confirmând proprietatea anterioară a vehiculului de către steaua F1.

Cu doar 5.556 km (8.556 km) la ceas, acest Carrera GT pare să fie în cea mai bună stare. Vizual, nu există deteriorări ale caroseriei și vopseaua Seal Grey este în stare bună, în afară de câteva așchii minore de piatră.

Nu în ultimul rând, să vorbim despre performanță, deoarece aceasta este mașina unui șofer în sensul cel mai adevărat al cuvântului. Puterea vine de la un motor V10 aspirat natural de 5,7 litri (nu le mai face așa), bun pentru 603 CP (612 CP) și 435 lb-ft (590 nm) de cuplu. Totul este apoi trimis către roțile din spate printr-o transmisie manuală cu șase trepte, cu ajutorul căreia vă puteți deplasa la 100 km / h în aproximativ 3,9 secunde. Este mai mult decât rapid, chiar și conform standardelor din 2021.

Realitatea Live

13 Apr. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

În Republica Moldova se câștigă cel ma mic salariul din Europa, echivalentul a 4 euro/oră (12 354 de lei salaiul mediu pentru anul 2023), dacă ar fi inclusă în clasament. Visual Capitalist a realizat o hartă “termică” care reprezintă salariul mediu orar (în euro), în Europa. Cu cât nuanța este mai albastră, cu atât salariul orar este mai mare. Aceasta este realizată pe baza datelor Eurostat privind costul forței de muncă, ce includ salarii și sporuri/ indemnizații.

Luxemburg, capitala serviciilor financiare din Europa, are cel mai mare salariu mediu (47,2 euro/oră) de pe continent. Țara are, de asemenea, cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume. Danemarca și Norvegia din Scandinavia au, de asemenea, salarii bune (42 euro/oră), deși Suedia (26 euro/oră) se situează mai degrabă la mijlocul clasamentului.

“Tendințele generale indică faptul că Europa de Nord și de Vest au salarii medii mai mari decât Europa de Sud și de Est, ceea ce reflectă diferențele dintre economii, bogăție și costul vieții”, notează Visual Capitalist.

Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din acest set de date, de 8 euro/oră. Cu 10,4 euro pe oră,România se situează în acest clasament pe penultimul loc, aproape de media din Letonia, care are un salariu mediu pe oră de 10,7 euro. Ceva mai bine plătiți sunt ungurii (11 euro/ oră) și polonezii (11,9 euro/oră). Acest indicator a crescut ușor și în România, de la 8 euro/ oră în 2021 și 9 euro în 2022, după cum arată datele Eurostat.

Eurostat: Decalaje semnificative între statele UE

Costurile medii orare maschează decalaje semnificative între statele membre ale Uniunii Europene, notează Eurostat, în cele mai recente date, publicate luna trecută. Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. Cele mai scăzute costuri orare cu forţa de muncă au fost înregistrate anul trecut în Bulgaria (9,3 euro), România (11 euro) şi Ungaria (12,8 euro), iar cele mai ridicate în Luxemburg (53,9 euro), Danemarca (48,1 euro) şi Belgia (47,1 euro), potrivit datelor publicate de Eurostat.

Costurile medii orare cu forţa de muncă în întreaga economie erau estimate anul trecut la 31,8 euro în UE şi la 35,6 euro în zona euro, comparativ cu 30,2 euro în UE şi 34 euro în zona euro, în 2022.

Sectoarele din Moldova au avut cele mai mari salarii în trimestrul patru al anului 2023?

informații și comunicații– 31,4 mii lei;

activități financiare și de asigurări – 25,7 mii lei;

producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 19,6 mii lei;

alte servicii – 16,8 mii lei;

sectorul administrație publică, apărare și asigurări sociale – 15,6 mii lei.

Unde sunt cele mai mici salarii?

activități de cazare și alimentație publică – 8,2 mii lei;

agricultură, silvicultură și pescuit – 8,8 mii lei;

activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 9,7 mii lei;

artă, recreere și agrement – 10 mii lei;

operațiuni cu bunuri imobile – 10,4 mii lei.

Pe parcursul anului, numărul mediu al salariaților a crescut cu 0,6%.

Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

activități de cazare și alimentație publică – cu 26%;

comerț cu ridicata și cu amănuntul; întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor – cu 5,5%;

informații și comunicații – cu 4,8%.

Cele mai semnificative descreșteri s-au înregistrat în activitățile:

industria extractivă – cu 8,7%;

tranzacții imobiliare – cu 7,3%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău