Prăbuşirea cu 40% a vânzărilor de PC-uri produse de Apple este cea mai abruptă dintre marii producători de computere

17 Apr. 2023, 07:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2023, 07:35 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Vânzările de computere personale produse de Apple au scăzut cu 40,5% în primul trimestru, după ce cererea slabă şi o supraofertă la nivelul întregii industrii au afectat în mod special producătorul Mac, conform Bloomberg.

Vânzările tuturor producătorilor de PC-uri combinate s-au prăbuşit cu 29%, la 56,9 milioane de unităţi şi au scăzut sub nivelurile de la începutul anului 2019, deoarece valul de cerere determinat de munca la distanţă din pandemie s-a evaporat, potrivit celui mai recent raport al IDC. Dintre liderii pieţei, Lenovo Group Ltd. şi Dell Technologies Inc. au înregistrat scăderi de peste 30%, în timp ce vânzările HP Inc. au scăzut cu 24,2%. Nici-un brand important nu a fost scutit de încetinire, Asustek Computer Inc. completând top 5 cu o scădere de 30,3%.

Raportul reprezintă o lovitură deosebită pentru Apple, ale cărei vânzări au rezistat în mare parte de la debutul pandemiei. Cu toate acestea, compania îşi pregătise investitorii pentru rezultate mai slabe în cazul unora dintre echipamentele sale hardware, contextul economic precar ameninţând să diminueze entuziasmul pentru produsele Apple.

Scăderi pe piaţa PC-urilor au fost observate de mai multe trimestre, iar o revenire în a doua jumătate a anului este încă posibilă, a declarat Anurag Rana, analist la Bloomberg Intelligence. Apple a fost afectată în special de o expunere mai mare la piaţa de consum şi de comparaţii mai dificile cu o perioadă puternică din anul precedent, a adăugat acesta.

Ultima dată când Apple a suferit o scădere atât de abruptă a cererii de Mac, industria tehnologică se confrunta cu falimentul dot-com.

În timp ce face faţă celei mai recente crize, Apple pregăteşte noi modele care ar putea contribui la stimularea cererii. Compania se pregăteşte să lanseze următoarea gamă de laptopuri şi desktopuri în cursul acestui an, inclusiv un nou iMac.

În timpul unei teleconferinţe privind câştigurile din februarie, directorul financiar Luca Maestri a declarat că firma se aşteaptă ca veniturile Mac să scadă cu un procent de două cifre în trimestrul care se va încheia în martie. În timpul aceleiaşi teleconferinţe, directorul general Tim Cook a declarat că lansarea cu succes a unui produs informatic în anul precedent înseamnă că cifrele actuale ale vânzărilor MacBook se confruntă cu comparaţii dificile, iar compania continuă să se confrunte cu un mediu economic „dificil”.
Încetinirea cheltuielilor de consum din ultimul an a dus la scăderi de două cifre ale vânzărilor de smartphone-uri şi la acumularea unei supraoferte în rândul celor mai importanţi furnizori de cipuri de memorie din lume. Samsung Electronics Co. care furnizează memorii pentru dispozitive portabile, precum şi pentru PC-uri de birou şi laptopuri, a declarat săptămâna trecută că reduce producţia de memorii după ce a raportat cel mai slab profit de la criza financiară din 2009.

Un aspect pozitiv este că scăderea cererii le oferă producătorilor timp şi spaţiu de manevră „pentru a face schimbări, deoarece multe fabrici încep să exploreze opţiuni de producţie în afara Chinei”, a declarat IDC în raport. Apple diversifică treptat geografia bazei sale de producţie, în condiţiile în care tensiunile care se nasc între Washington şi Beijing ameninţă să perturbe lanţul său de aprovizionare atent orchestrat.

Privind spre 2024, cercetătorii IDC prevăd o potenţială revenire a producătorilor de PC-uri, determinată de o combinaţie între hardware-ul îmbătrânit care va trebui înlocuit şi o economie globală în curs de îmbunătăţire.

Pentru mai multe știri in-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 17:07
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 17:07 // Economie //  Trifan Stela

Compania Paynet, cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard, este încântată să anunțe lansarea campaniei „Revoluția Transferurilor.” Această inițiativă inovatoare are scopul de a revoluționa modul în care moldovenii trimit și primesc bani din Europa și nu numai. Cu Paynet, acest lucru devine mai simplu, mai rapid și mai accesibil ca niciodată!

Doar cu Paynet poți trimite și primi bani din Europa la rechizitele IBAN EU!

Cu Paynet, ai posibilitatea de a transfera bani în mod facil și sigur către rechizitele IBAN din Europa. Asta înseamnă că acum poți să îți trimiți și să primești bani de la prieteni, familie sau parteneri de afaceri din întreaga Europă cu ușurință și la costuri reduse. Banii ajung direct pe cardul Paynet Mastercard și poți să-i utilizezi imediat pentru plăți online sau offline sau să îi retragi de la orice bancomat din țară.

Tarife incredibil de avantajoase:

  • Primești bani din Europa cu doar 1 euro direct pe cardul paynet Mastercard!
  • Expediezi bani către Europa cu un comision de 10 euro!

Aceste tarife extrem de competitive fac din Paynet alegerea perfectă pentru toți moldovenii care au legături financiare în Europa.

SPOT DIGITAL  Link: (link-ul trebuie de încărcat pe platforma Paynet)

Serviciu unic în Moldova! Paynet. Cei mai buni!

Paynet este mândru să ofere moldovenilor un serviciu de transferuri și plăți electronice de încredere și accesibil. Cu Paynet, beneficiezi de următoarele avantaje:

Card fizic și virtual:

  • Ia-ți cardul Paynet 100% online, fără comisioane de eliberare și administrare.
  • Comandă din aplicație cardul fizic cu livrare GRATUITĂ în țară sau cardul virtual, oriunde în lume.
  • Conectează mai multe carduri la un singur cont.
  • Achită în siguranță oriunde în lume, inclusiv prin Google Pay și Apple Pay.
  • Retrage bani la orice bancomat și la partenerii noștri.
  • Alimentează cardul simplu și rapid.
  • Primește orice plăți sociale pe card.

Cont IBAN gratuit:

  • Deschide un cont IBAN gratuit pentru plăți în UE.

Și dacă încă nu ai un cont sau card Paynet, ÎNREGISTREAZĂ-TE ACUM.

„Cu această campanie, ne dorim să oferim moldovenilor posibilitatea de a face transferuri și plăți într-un mod mai eficient și mai convenabil ca niciodată. Vrem să facilităm viața oamenilor și să îi ajutăm să economisească bani atunci când trimit sau primesc bani din Europa. Cu Paynet, revoluționăm modul în care Moldova se conectează cu restul lumii”, a declarat Călin Greadcenco, director executiv Paynet.

 

Despre Paynet:

Paynet este o companie cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard.

Acțiunile Paynet sunt orientare spre a facilita tranzacțiile financiare pentru toți moldovenii, Paynet oferă soluții inovatoare și accesibile pentru a satisface nevoile clienților săi.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău